Kirjoittanut sim | heinäkuu 16, 2008

Tervetuloa & taustaa

Tervetuloa! Kerromme tässä blogissa suuren haaveemme, Australiaan muuttamisen, toteuttamisesta. Prosessi viisumeineen yms on pitkä ja odotus joskus vaikeaa, joten ehkä löydämme joitakin kohtalotovereitakin tämän blogin välityksellä. Muut kiinnostuneet taas saavat vähän makua mitä kaikkea omatoimisesti Australiaan lähtö pitää sisällään.

Hiukan meistä: olemme ”30-jotain” aviopari Helsingistä ja yhden alle 1-vuotiaan lapsen ylpeitä vanhempia. Elämässä ei absoluuttisesti ajatellen ole mitään vikaa ja kaikki on meillä hyvin – miksi siis olemme muuttamassa?

Olemme aiemminkin asuneet ulkomailla (Pohjois-Amerikassa) joitakin vuosia ja kokemus oli erittäin positiivinen. Suomen surkean ilmaston, talven pimeyden ja muiden syiden johdosta on jo pitkään ollut selvää että haluamme muuttaa ainakin tilapäisesti vielä ulkomaille. Perheen mies menetti Australialle sydämensä jo yli 10 vuotta sitten siellä käydessään, ja maavertailun jälkeen siitä muodostui yhteinen unelmakohde. Tämän vuoden alkupuolella päätimme sitten laittaa unelmien toteuttamiseen hiukan vauhtia ja tavoitteena on päästä muuttamaan vuoden 2009 aikana.

Tämä on siis ensimmäinen viesti täällä vaikka pientä kehitystä on ehtinytkin jo tapahtua; tapahtuneet jutut voi pikakerrata Aikajanasta (huomaa linkki myös ylhäällä) jota päivittelemme jatkossakin kun päivitystarvetta ilmenee. Tänne on tarkoitus kirjoitella säännöllisen epäsäännöllisesti prosessin kulusta, tapahtumista, tunteista ja tuntemuksista.

Mailia voi halutessa lähetellä osoitteeseen sim (at) iki . fi.

[Päivitys 2012]: Tässä vaiheessa on syytä huomauttaa että viisumiprosessit ja -luokat ovat muuttuneet (pohjoisen pallonpuoliskon) kesällä 2012; näin ollen blogissa hakuprosessia käsittelevät postaukset eivät enää ole kaikilta osin relevantteja tai ajan tasalla. Esimerkiksi viisumiluokkiin 175 ja 176 jota me käytimme, ei enää oteta uusia hakijoita. Kaikki ei muutu; uudessa systeemissä ovat yhä samat IELTS-kielikoe, terveystarkastus- ym vaatimukset kutakuinkin muuttumattomina, mutta viisumiluokissa ja niiden priorisoinnissa ja kiintiöissä on suuriakin eroja. Suosittelen tutustumaan DIAC:in sivustoihin.

[Päivitys 2016]: Lienee selvää että tämä blogi ei ole moneen vuoteen kertonut varsinaisesti itse muutosta mitään, vaan enemmän normaalista täällä elämisestä ja Australiaan yleisemmin liittyvistä asioista. 

Mainokset

Responses

 1. Terve!
  Aivan mahtava lukea blogias! Aloitimme myös meidän viisumiprojektin helmikuussa 08 monesta samasta syystä kuin tekin. Meillä on vaan ollut hieman ongelmia saada TRA läpi. Koska olemme kummatkin yrittäjiä niin he pistävät hieman hanttiin. Piti tulla muutoksia prosessiin 1.9 mutta se on siiretty ”lähi tulevaisuuteen” mitä se sitten tarkoittaakaan… Meillä myös lapsi (poika) 1v 1kk. Brisbane olisi meillä kiikarissa jos onni kääntyisi jossain vaiheessa.Eipä tässä minulla muuta. Onnea odotteluun ja minä innolla odotan lisää tekstii…

 2. Kiitos! Mahtavasta Blogista ja vinkeistä Olemme muuttamassa Brisbanen alueelle menee ensi vuoden puolelle. tulee olemaan paljon paperisotaa vielä ennkuin kaikki järjestyy mutta kyllä kannattaa. t Jari

 3. Vaikka aikaa on kulunut, olemme mieheni kanssa kiitollisia blogistanne! 🙂

  • Samoin vaikka aikaa on kulunut tuosta kommentista, kiitos lukemisesta!

 4. Kiitos blogistasi! 🙂 Mukavaa lueskella sitä työn lomassa täällä kylmässä Suomessa. Hyvää alkanutta vuotta! -Jenni

  • Kiitos kommentista Jenni & samoin hyvää alkanutta vuotta sinne puolelle palloa! Mukava että blogista on iloa.

 5. Hei! Löysin blogisi ihan sattumalta (etsin tietoa Australian lämpöaallosta) ja todella kiva lukea hyvin kirjoitettua blogiasi, työn lomassa 🙂
  Terveiset lumisateen keskeltä!
  Sari

  • Kiitos kommentista! Kiva kuulla että hakukoneet alkavat löytää tuorettakin tavaraa täältä.

 6. Hei! Kiitos blogistasi. On ollut todella auttavaa lukea omista kokemuksistastanne ja siitä kuinka olette sopeutuneet uuteen maahan sekä kulttuuriin. Tämä on auttanut henkisesti valmistautumaan muuttoa varten. Iso kiitos myös kattavasta ja tarkasta informaatiomäärästä. Täältähän löytyy kaikki mitä Australiaan muuttava tarvitsee! 🙂
  mimi

  • Kiitos mimi kommenteista! Mukavaa että blogista on ollut iloa muuttoon valmistautumisessa, ja onnea muuttoon! Olisi jossain vaiheessa hauska kuulla miltä maa ”tuoreen” muuttajan silmin vaikuttaa.

 7. Hei, löysin ihan sattumalta perheenne blogin.
  Olen 40 + sairaanhoitaja (alle kouluikäisen lapsen ja kahden täysi-ikäisen lapsen yksinhuoltaja) ja tarkoitukseni olisi lähteä Australiaan töihin ainakin tuo nuorimmainen mukanani.
  Miten se teidän mielestänne minun olisi parasta tehdä? Tarkoitan siis työpaikan, asunnon ja päivähoitopaikan/hoitajan etsiminen…
  Olen varma, että töitä löytyy, mutta eniten olen huolissani tuosta yksinhuoltajaäiti/sairaanhoitaja/5v.lapsi yhdistelmän toimivaksi saamisesta?
  Neuvoja, vinkkejä.

  • Ihan ensimmäiseksi kannattaa aloittaa siitä työluvasta; oletko selvittänyt mitkä viisumit ovat teille mahdollisia?

   Sairaanhoitajana toimiminen vaatii jonkinasteisen muuntokoulutuksen, mutta valitettavasti en tarkemmin tiedä sen tämänhetkisestä suoritustyylistä, sekin kun vaihtelee vähän väliä. Käsittääkseni sairaanhoitajille tosiaan löytyy töitä kohtalaisen helposti, mutta ihan noin vaan ei niihin töihin voi tulla.

   5-vuotias menee täällä jo kouluun, ja suuriman osan yhteydessä toimii lastenhoitopalvelut tarvittaessa ennen ja jälkeen koulun, joten sen kanssa tuskin suuria ongelmia tulee.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: