Kirjoittanut sim | heinäkuu 28, 2008

Viisumihakemus jätetty! (ehkä..)

Saatiin tänään vauvan passi, joten pääsin tekemään online-viisumihakemusta. Valitettavasti heti alkuun tuli selväksi että IT-järjestelmien ongelmat eivät olekaan tanskalaisten pankkien yksinoikeus, vaan DIAC:in (Department of Immigration and Citizenship) järjestelmät kärsivät niistä myös. Useampi lomakesivun täyttö kaatui joko ilmoitukseen ”The system has encountered an internal error and your session has been ended. Any unsaved information will be lost.”, vielä tylympään ”500 Server Error”:iin tai yksinkertaiseen timeout:iin muutaman minuutin odotuksen jälkeen.

Ei kiva. Vaikka järjestelmä teoriassa tallentaa hakemuksen niin ettei ihan kaikkea joudu kirjoittelemaan uudestaan sisään, on jokainen sivu kuitenkin käytävä aina uudestaan läpi ja klikattava ”Next”. Näitä sivuja on muuten monta, sivusta toiseen siirtyminen kestää luvattoman kauan eikä kaiken lisäksi koskaan tiennyt missä välissä systeemi päättää taas jumettaa. No, useamman tunnin yrityksen ja kenties kolmen sadan ”Next”-napin klikkauksen jälkeen online-systeemi suostui toimimaan sen verran että sain hakemuksen jätettyä. Pisteitä järjestelmä ennusti saatavan 135 – kun raja sponsoroiduille on 100 pistettä, on siinä mukavasti ilmaa jos vaikka jostain pisteistä tuleekin ongelmia (vaikka ei kyllä pitäisi).

Tietysti taas jonkun aikaa hyvin toimittuaan sivusto päätti jumettaa viimeisessä kohdassa jonka submit-napin painallus veloittaa luottokortilta vaatimattomat $2105.. :\ Tallennetun hakemuksen jatkaminen ei kuitenkaan onnistu enää koska ”This application is no longer available as it has already been lodged” niin että kai se on jätetty. Pitänee silti huomenna soitella DIACiin ja kysellä että onko kaikki oikeasti OK, summa veloitettu vähintään ja korkeintaan kerran jne. Päivittelen sitten aikajanaa kunhan selviää mikä hakemuksen oikea status on.

Hakemusta täyttäessä piti merkata luetuksi ja ymmärretyksi monta sivua tekstiä. Yksi hieman huvittava kohta näin Suomen vinkkelistä oli tällainen:

I understand that […] the cost of living in Australia, compared to many other countries, is high

 
Kuitattu, ei se kuulkaa Helsinkiä kalliimpi ole 😉
 
Huomisten selvittelyjen jälkeen alkaa taas vaihteeksi odotus. Oletettavasti seuraava konkreettinen juttu on syyskuussa tulossa oleva vaimon IELTS-testi; tämän tuloksia ei siis tarvittu vielä viisumihakemusta jätettäessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: