Kirjoittanut sim | syyskuu 12, 2008

Pikavisiitillä Sydneyssä

Kuten aiemmin ohimennen mainitsin, Uuden-Seelannin työreissun varjolla tuli tilaisuus piipahtaa muutama päivä Australian puolella Sydneyssä. Pakolliset nähtävyydetkin tuli pikakierrettyä, mutta pääpointtina oli pienen shoppailun lisäksi vain päämäärätön Australiassa olosta nautiskelu.

Pari päivää reissusta oli aika märkää, joten niin olivat keskustan Wilidlife Worldissa ulkona asustavat koalatkin. Näyttivät raasut aika säälittäviltä, mutta eläintenhoitaja vakuutti että ne itse asiassa ihan tykkäävät sateesta.

Kuvia matkalta tuli otettua, valokuvausta kun harrastan, reilusti yli 20GB. Koska tässä nyt ei pidetä mitään valokuvablogia niin ohessa vain pari kuvaa. Ensimmäinen alla on Manlystä, keskustasta hiukan koilliseen. Manly on yksi Sydneyn suosituimpia rantoja, ja nytkin paikalla oli satoja surffareita nauttimassa hienoista, joskin hiukan sotkuisista, aalloista – vaikka ranta olikin virallisesti rankkasateiden jäljiltä suljettu.

Jälkimmäinen kuva on otettu Royal Botanic Gardensin rannalta keskustaan päin läheltä Mrs Macquarie’s Chair:ia. Etäisyydet Sydneyssä olivat yllättävän pitkiä, mutta onneksi paikallinen julkinen liikenne busseineen, lauttoineen ja juna/metroineen toimi hyvin. Ärsyttävää oli ainoastaan se, että kaupungin ainoa raitiovaunureitti sekä monorail olivat yksityisen firman pyörittämiä ja niihin ei siksi käynyt sama lippu kuin muihin kulkuvälineisiin. Muuten liikkumiseen suosittelen hyväksi osoittautunutta SydneyPass:ia tai muuta rajattoman liikkumisen takaavaa korttia.

Lienee itsestäänselvää että vaikka osan ajasta satoi vettä ja perillä vietetty aika oli aivan liian lyhyt, oli reissu hyvä. Monella tapaa vahvistui käsitys että Australia on ikään kuin parannettu versio Yhdysvalloista; sekä Uusi-Seelanti että Australia tuntuivat hyvin kotoisilta, kuin eteläisen pallonpuoliskon Yhdysvallat. Jotain Suomestakin muistuttavaa löytyi; etenkin Uuden Seelannin puolella oli nimittäin selvästi havaittavissa Australian suhteen sellaista Suomi-Ruotsi-maista viha-rakkaussuhdetta kun naapurimaan kansalaisia piikiteltiin enemmän tai vähemmän hyväntahtoisesti jatkuvalla syötöllä mainoksia myöten.

Ai miten niin parannettu painos? No, (tietysti yleistäen) kulttuuri ei Australiassa esimerkiksi ole aivan niin ura/materialismikeskeinen kuin Yhdysvalloissa ja ihmiset ovat siten rennompia. Australialaiset eivät myöskään tupakoi niin paljon kuin amerikkalaiset, vaikka on korostettava että Yhdysvalloissakin savusta joutuu kärsimään merkittävästi Suomea vähemmän.

Vielä eräänä yleishuomiona sanonta ”Sydney is New York to Melbourne’s Boston” tuntui melko osuvalta. Vaikka tällä reissulla en Melbourneen ehtinytkään, Sydneyssä oli jotain hyvin New York-maista metallihopeisia junia myöten.

Joka tapauksessa reissun päätuloksena oli täyden matkalaukun lisäksi entisestään vahvistunut tunne siitä, että tämä on se maa jonne haluan muuttaa. Ihmiset olivat turistipaikkojen ulkopuolellakin säännöstään vähintäänkin hyvin ystävällisiä, avoimia, iloisia ja avuliaita. Lisäksi tietysti on se sää mistä edellisessä postissa oli puhetta.. Vaikka tarvitseeko siitä nyt edes sanoa mitään kun paikallinen (kevät)talven sää on parempi kuin täkäläinen (loppu)kesän sää?

Mainokset

Responses

  1. Upeita kuvia! Tuo mainitsemasi Uuden Seelannin ja Australian välinen viha/rakkaus-suhde on kyllä niin totta, mutta enemmän luulen sen olevan rakkautta kuin vihaa, mitä nyt rugby-otteluissa saatetaan täällä huudella ”fu*kin’ ozzies!” haha. 😀 Melbournessa olen käynyt ja sitä voisi verrata taas Uuden Seelannin Wellingtoniin ja Sydneytä kuulemma Aucklandiin. Pienemmällä mittasuhteella tosin. 🙂

    Mukava löytää uusi blogi, ihan naapurista vielä. 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: