Kirjoittanut sim | syyskuu 29, 2008

Kielikokeet kasassa

Vaimo ehti nyt vihdoin syyskuussa käymään IELTS-kokeessa ja sai tänään kokeen tulokset; overall band score 7.5 / 9. Näin meidän osalta on kaikki kielikokeet nyt tehty ja saaduilla tuloksilla pärjätään hyvin sekä viisumiprosessissa että vaimon ammattitaidon arviointiprosessissa.

Saadakseen täydet kielitaitopisteet itse viisumihakemuksessa – 25 pistettä – tarvitaan IELTS-testissä kaikkien neljän osan arvosanaksi vähintään 7, yhdeksän ollessa maksimi. IELTS-kokeita on kahdentyyppisiä, General ja Academic, joista jälkimmäinen on vaikeampi ja nimensä mukaisesti enemmän tieteellistä kieltä. Viisumihakemukseen riittää General-tason teko.

Kielikoetta voidaan tosin tarvita muuhunkin kuin itse viisumin hakemiseen. Itselläni ei kielikoetta ACS:n ammattitaidon arvioinnissa tarvittu. Vaimo on farmaseutti ja hänen ammattitaitonsa arviointiprosessi on paljon pidempi / vaativampi kaiken maailman testeineen. Tätä prosessia hoitaa APC eli Australian Pharmacy Council ja APC vaatii jo heti alussa minimissään 7:n IELTS-tuloksen Academic-tasoisena.

Niinpä suoritimme molemmat tasa-arvosyistä IELTS:in Academic-tasoisena ja saimme kaikkiin käyttötarkoituksiin soveltuvat pisteet. Nyt vähän pohditaan että pitäisikö vaimon APC-prosessia aloitella jo täältä Suomesta käsin vai odotetaanko; ensimmäisen paperipohjaisen evaluoinnin jälkeen siinä prosessissa kun olisi vuorossa kaksi kertaa vuodessa järjestettävä tentti jota ei järjestetä Suomessa ollenkaan – lähin paikka lienee Lontoo. Vaimon on kuitenkin tarkoitus olla vielä aika kauan kotiäitinä. Toisaalta IELTS-testin kahden vuoden voimassaoloaika kannattaisi ehdottomasti hänenkin hyödyntää, toisaalta taas APC:n prosessissakin on omat aikarajansa sekä työharjoittelua joten näitä pitää vähän miettiä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: