Kirjoittanut sim | lokakuu 25, 2008

176 = 175?

Melkein kuukausi on vierähtänyt edellisestä postista. Syksy onkin kulunut normaaleissa merkeissä sen kummemmin joka päivä viisumista lisäinfoa odotelematta kun sitä ei kuitenkaan ole pitkään aikaan luvassa. Välillä pitää silti tarkistella käsittelystatuksia – tämä tapahtuu lähettämällä tyhjä maili osoitteeseen aspc.processing@immi.gov.au, josta tulee automaaginen vastaus sisältäen tietoa milloin jätettyjä hakemuksia nyt käsitellään. Meidän 176-kategorian osalta käsittelyssä ovat tällä hetkellä joulukuussa 2007 jätetyt hakemukset.

Kun on pitkään näyttänyt siltä että alaluokkien 176 (eli sponsoroidut, jota mekin haimme) ja 175 (sponsoroimattomat) käsittelyissä mennään aika samoissa päivissä vaikka edellämainittu pitäisi olla priorisoitu, ajattelin tiedustella DIAC:ilta että onnistuisiko hakemuksen muuttaminen 175:ksi. Pistemäärien mukaan kun senkään ei pitäisi olla mikään ongelma, eikä ainakaan kaiken varalta olisi mitään osavaltiorajoitteita – 176:ssa kun sitoutuu olemaan ensimmäiset kaksi vuotta osavaltiossa joka viisumia sponsoroi.

Vastaus oli hieman kryptinen; viisumiluokkaa ei voi haun jälkeen muuttaa joitakin poikkeuksia lukuunottamatta, mutta 175 ja 176 ovatkin ilmeisesti saman luokan aliluokkia. Niistä taas sanottiin näin:

Please note – Your visa application will automatically be assessed against
the criteria for each visa subclass that belongs to the specific class of
visa you have applied for. For example if you have applied for a Skilled
– Sponsored Independent (Class VE, subclass 176) you will also be assessed
under a Skilled – Independent (Class VE, subclass 175).

 

Ota nyt tuosta sitten selvää. Vaikka aliluokkien prioriteeteista ei sanota mitään, minun tulkintani mukaan on siis mahdollista että meille myönnetäänkin – jos myönnetään – 175-aliluokan viisumi vaikka hakemus tehtiinkin 176:n mukaan. Mene ja tiedä, mutta eiköhän se ajan kanssa selviä 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: