Kirjoittanut sim | tammikuu 7, 2009

Prosessiuudistuksia ja odotusta x 2

Pitkähkö aika edellisestä postauksesta johtuu lähinnä siitä että henkilökohtaisella tasolla mitään ei ole tapahtunut, eli odotellaan yhä Case Officeria viisumihakemukselle. Tosin niin odotellaan toistakin asiaa ja se vie kätevästi huomion toisaalle; toisen lapsen pitäisi syntyä kuun loppupuolella eli käytännössä millon vaan seuraavan kuukauden aikana. Siinä mielessä CO:n saamisella ei nyt ole mitään ihan älytöntä kiirettä kun lääkärintarkastuksiin emme kuitenkaan voisi mennä ennen ~maaliskuuta.

Sen sijaan muutoksia prosessissa ja etenkin hakemusten priorisoinnissa on tapahtunut. Joulukuussa DIAC ilmoitti erinäisistä muutoksista Skilled Migration:iin liittyen. Tiedote näistä muutoksista, jotka tulivat voimaan vuoden alusta, löytyy osoitteesta http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/whats-new.htm, mutta alla meille relevantein osa:

the skill profile of the intake under the points tested migration classes will be changed in favour of those with occupational skills identified as being a priority by State and Territory Governments and at the same time will lead to some reduction in the overall intake

 

Tämä siis tarkoittaa sitä että mm. maailmantalouden huononevan tilanteen takia siirtolaisten kokonaismäärää vähennetään, mutta mikä tärkeämpää meille, osavaltion sponsoroimat hakijat nousevat prioriteettilistalla (ainoastaan suoraan työnantajien sponsoroimat ovat korkeammalla) ja osavaltion sponsorointihan meiltä löytyy. Näiden muutosten kokonaisvaikutus siis lienee meille positiivinen, joka on tietysti tervetullut uutinen. Tässä valossa elää yhä toive siitä että pääsisimme muuttamaan tämän vuoden sisällä – mutta joka tapauksesta vuodesta on tulossa tapahtumarikas!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: