Kirjoittanut sim | lokakuu 22, 2009

Satunnaishuomioita

Kun nyt näyttää siltä että tätä ainakin pari ihmistä lukee niin pistän tähän alkuun muutaman satunnaishuomion; lisää kaikesta myöhemmin. Alla alkuun pari kuvaa keskustasta; klikkaamalla kuvista saa isompia.

Uuteen maahan muuttaessa kiinnittää aina aluksi huomion hassuihin asioihin ja väkisin vertailee niitä edelliseen kotimaahan eli tässä tapauksessa Suomeen. Alla joitakin huomioita mitkä ovat pistäneet silmään:

 • Liikenne on paljon kohteliaampaa ja lainkuuliaisempaa kuin Suomessa. Kukaan ei – siis ei kukaan – aja ylinopeutta vaan jos nopeusrajoitus on 80km/h, ajetaan 80km/h eikä yhtään yli. Tämä on tietysti kai ihan hyvä asia mutta joskus se on rasittavaa kun alla on hyvä moottoritie ja nopeusrajoitus on vaivaiset 100km/h.. *hidasta*! 😉
 • Ruoka on Australiassa halvempaa ja monesti parempaa kuin Suomessa. Peruselintarvikkeet ovat ehkä ~30-40% halvempia kuin Suomessa ja ravintolat hyvinkin kohtuuhintaisia. Poikkeuksiakin toki on, esim. banaanit ovat sesongin ulkopuolella yllättävän kalliita (yli 2eur/kg). Lisäksi ruoka on pääsääntöisesti hyvää; jostain käsittämättömästä syystä perunat, nuo Suomen ravinnonsaannin selkäranka, ovat täällä parempia. Joitakin asioita ei täältä saa tai ne ovat kalliita; esim. mansikat ovat kalliita ja joitakin perisuomalaisia marjoja ei tietenkään löydy. Toisaalta vastapainoksi saa tuoreita ja herkullisia kotimaisia ananaksia, passio-hedelmiä, kiivejä, mangoja ja vaikka mitä muita herkkuja.
 • ”No worries”-lausunta, joka riippuen tilanteesta voi tarkoittaa melkein mitä tahansa (esim. ”kiitos” tai ”ei tule ikinä tapahtumaan”) on paikoin huvittava, paikoin mukava, paikoin rasittava. Tässä pari kuukautta kunnon nettiyhteyttä odotellessa ”no worries” sitä hoitavilta (hoitamattomilta) henkilöiltä saa ainakin vielä verenpaineen nousemaan, mutta suurimman osan ajasta täkäläinen hieman lempeämpi ja rennompi asenne kaikkeen on hyvin tervetullut.
 • Nettisivut täkäläisillä firmoilla ovat useimmiten joko surkeita tai liian hienoja; tämä tahtoo sanoa sitä että monesti yrityksillä tai tuotteilla ei ole ollenkaan nettisivuja tai ne ovat huonoja. Sitten on toinen kategoria jossa lafkalla X on kyllä hienot, peräti upeat, sivut mutta itse toiminta on jossain nuhjuisessa toimistorakennuksessa. Nettisivujen ilme tai niistä saatu tunnelma eivät siis usein vastaa todellisuutta.
 • Sää on vaihtelevaa. Paikalliset sanovat että täällä voi kokea neljä vuodenaikaa yhden päivän aikana, mikä ei nyt näin suomalaisesta vinkkelistä pidä paikkaansa kun lämpötila ei täällä laske koskaan pakkaselle. Mutta pari vuodenaikaa tulee kyllä helposti; sade-paiste-sade-sykliä voi toistua päivän aikana kymmeniä kertoja ja lämpötila heitellä yhden päivän aikana lähemmäs 20 astetta. Talven päivälämpötilat olivat luokkaa +14-18 ja nyt kesää kohti mentäessä on ollut pari +30C:n päivää. Pääsääntöisesti lämpötila on nykyään parinkymmenen asteen luokkaa päivällä – mutta UV-indeksi on jo 8 (enemmän kuin Suomessa ikinä) joten auringonoton kanssa saa olla tarkkana.
Mainokset

Responses

 1. Täällä kanssa luetaan, kun ehditään. Ollaan itsekin Brissyssä juuri.

  Totta tuo ensimmäinen ja olen huomannut, että tietä annetaan jalankulkijalle ihan älyttömän hyvin ja jo kaukaa, jos edes katsot suojatielle päin!

  Ruoka-asia on vähän niin ja näin, tuntuu, että rahaa menee silti ihan kauheesti, vaikka kai se hieman on halvempaa. On kyllä hyviä ja huonoja juttuja.. liikaa ollaan kai totuttu suomen ruokiin, kun pännii nää erilaiset juustot ja se, ettei ole maksalaatikkoa tai muuta, jota voisi pikana ostaa työevääksi 🙂

  Joo no worries osaa kyllä huvittaa.. Ja toinen on se, että olet kaikille love, dear, honey… Joskus se on kuitenkin tosi mukavaa, kun tervehditään ja kiitetään paljon enemmän kun Suomessa.

  Ja mitä nyt säähän tulee niin tosiaan sadetta on joskus nähty, kerran ukkonen jyrisi jossain, mutta muuten on aina sama kaava. Aurinko paistaa 🙂

 2. Tuo ruoka juttu on todella hyvä kuulla. Mites sitten auto/bensa/vuokra asiat. Paljonko on eroa suomeen??? Palkkataso jne?

 3. Hih, niin totta. Elelin Melbournessa 2004 ja kyllähän minä sydämeni menetin Australialle ja sen elämäntavalle.

  Omia huomioita lisäksi tuohon sinun listaan..
  – Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja auttavaisia. Aina tervehditään jne. Suomessa olet vähän latvasta laho, jos hymyilet ventovieraalle.
  – Asiat ei todellakaan hoidu samalla tahdilla kuin suomessa, rento asenne siis tässäkin, joskus super rasittavaa.
  – Telkusta tulee enemmän mainoksia kuin itse ohjelmaa. Ohjelmasta saattaa tulla alkutekstit ja sitten viisi- kymmenen minuuttia mainoksia, niin, että ehtii unohtaa mitä oli edes katsomassa.

  Tsemppiä eloon uudessa ”kotimaassa” 🙂

  -Kati-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: