Kirjoittanut sim | huhtikuu 14, 2010

Paikallisvaihtelua maisemiin

Australia on jokseenkin käsittämättömän iso maa. Victorian osavaltion sanotaan kuitenkin olevan Australian monipuolisin luonnoltaan ja nähtävyyksiltään ja tänne mahtuukin paljon upeita, todella erilaisia paikkoja lyhyen matkan päähän. On hauskaa että lyhyen piipahduksen tai päivämatkan päässä on monta niin erilaista ja mielenkiintoista paikkaa. Tässä muutama otos aivan lähikohteista.

Melbournen keskustasta löytyy luonnollisesti tekemistä vähän joka lähtöön ja aikaan. Päivisin voi esimerkiksi nauttia lukemattomien kahviloiden tarjonnasta – Melbournen keskustassa kun on noin 1500 kahvilaa ja ravintolaa (ja kahvi, toisin kuin Suomessa, on erinomaisen hyvää ja halpaa):

Iltaisin voi suunnistaa vaikkapa joen etelärannalle Southbankiin, josta löytyy Crown Casino & Entertainment centre elokuvateattereineen ja monine ravintoloineen:

Kaupungista löytyy lukuisia puistoja jotka näin lapsiperheenä ovat mukava kohde – useimmista löytyy lapsille hyvät leikkialueet sekä urheilukenttä, monista myös ilmaiset yleiseen käyttöön tarkoitetut grillit ja grillauskatokset.

Kuvissa alla ensin Royal Botanical Gardens keskustan liepeiltä ja sen jälkeen pari puistoa kotimme läheltä:

Baysiden rannat

Asumme Melbournen keskustan etelä/kaakkoispuolella olevassa Baysiden kaupungissa (sivuhuomautuksena sellainen että itse Melbournen kaupungissa asuu vain muutama kymmenen tuhatta ihmistä koska se koostuu käytännössä vain ydinkeskustan välittömästä läheisyydestä – muut alueet ovat omia kaupunkejaan) ja nimensä mukaisesti alue rajoittuu Port Philip Bay:n rantaan. Muutaman kilometrin säteellä löytyy hyvinkin erilaisia rantoja ja mikä parasta, niissä ei ole koskaan ruuhkaa. Tämä oli miellyttävä yllätys kun oletin että 4 miljoonan asukkaan kaupungissa rannoille olisi ainakin kesäisin tunkua mutta ei – tilaa ja parkkipaikkoja löytyy aina, ainakin kun malttaa mennä St Kildasta vähän etelään päin (keskustasta poispäin).

Brighton Beach ja kuuluisat (yksityiset, kalliit) kopit:

Sandringham Beach:

Sandringham Beach:

Brightonin eteläisempi ranta:

St Kilda Beach, selvästi kaupunkimaisempi ja vilkkaampi kuin kauempana keskustasta olevat rannat. Eräänlainen esittäytymisranta:

Dandenong Ranges on vajaan tunnin ajomatkan päässä oleva kukkulainen/vuoristoinen alue jossa on upeita metsiä ja lukuisia pyöräily/kävelyreittejä.

Dandenong Ranges:

Great Ocean Road – Great Ocean Road jatkuu toki pidemmälle kuin lyhyen päivämatkan päähän, mutta reitin alkuun pääsee puolessatoista tunnissa. Ensimmäisiä rantoja on surffaukseen erinomaisesti soveltuva Jan Juc:

Tästä pikakatsauksesta toki puuttuu vielä Yarra Valleyn ja Mornington Peninsulan viinitilat, Philip Islandin luonnonvaraiset pingviinit ja lukemattomia muita nähtävyyksiä mutta niistä lisää myöhemmin. Joka tapauksessa tekemisestä ei tule Melbournen ympäristössä pulaa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: