Kirjoittanut sim | syyskuu 17, 2010

Kevättä ilmassa märän talven jälkeen

Talvi päättyi virallisesti elokuun lopussa, joten nyt eletään kevättä. Tämä ei vielä aivan toivotulla tavalla näy säässä, vaikka lämpötilat pikku hiljaa ovatkin nousussa. Kotikatu kuitenkin alkaa näyttää näin keväisin erityisen kivalta – vaikka täällä on kaikenlaista kukintaa vuoden ympäri, on keväisin kukkivia juttuja silti keskimääräistä enemmän:

Vesi on täällä maailman kuivimmalla mantereella huomattavasti suurempi ”juttu” kuin Suomessa jossa vettä riittää vaikka muille jakaa. Tästä syystä on otettava iloisena asiana että vettä ollaan menneen talven aikana saatu tänne enemmän kuin 13 vuoteen; Melbournen vesivarastojen tilanne (graafi alla) näyttääkin monen kehnon vuoden jälkeen vaihteeksi vähän paremmalta ja lähestyy jo 50% täyttöastetta. 50% täyttöaste tarkoittaisi että vettä riittäisi varastoista kaupungille vajaaksi kolmeksi vuodeksi ilman pisaraakaan sadetta; kaupunki kun kuluttaa päivässä noin tuhat miljoonaa litraa vettä.

Runsaista sateista on monenlaisia seurauksia. Ensinnäkin opposition tehtäviin kuuluu valittaa miten kuivan kauden aikana päätetty suolanpoistolaitoksen rakennus on nyt hirveän kallis urakka ja koko laitos ihan turha; oletettavasti he eivät osaa ajatella että todennäköisesti tällaista märkää vuotta tai paria seuraa taas monen monta kuivaa vuotta.. Toinen on että vedenkäyttörajoituksia on höllennetty ja nyt jopa auton saa pestä tietyin rajoituksin kotona. Kolmanneksi luonto näyttää nyt kovin vehreältä; jopa nurmikot vihertävät mitä ne eivät todellakaan enää loppukesästä tee.

Kaiken kaikkiaan keväästä on siis muodostumassa nätti, mutta päälle +20C:n lämpötiloja saadaan ilmeisesti vielä odotella ainakin viikko tai pari.

Linkkejä:

Mainokset

Responses

  1. Heippa! Ompa mukava blogi, kiitos kun jaksat kirjoitella. Ollaan perheen kanssa tulossa Tammikuussa 2011 Melbourneen isännän työn perässä ja löysin täältä paljon tärkeää infoa. Tällä hetkellä ollaan Tanskassa (asuttu täällä 4,5 vuotta). Mitään ei vielä oikeen ole valmiina muuttoa ajatellen, isännän firma hakee meille viisumit (457) ja kustantaa kuluja, mutta asunnonhaku ja koulujutut on aivan nollissa vielä. Sinun blogisi antoi rohkaisua siihen, että oikeastaan voitaisiin tulla paikan päälle, ottaa väliaikainen kalustettu asunto (kun niiden omien tavaroiden tulo kestää kumminkin) ja katsella sitten noi hommat kuntoon rauhassa. Mutta jos saisin käyttää teidän paikallistietämystä enemmän niin olisi kyllä hieno juttu! Eli jos haluatte olla yhteyksissä niin laitahan sähköpostia.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: