Kirjoittanut sim | lokakuu 19, 2010

Surf & Ski

Teimme hiljattain lomareissun Sydneyyn ja läheisille Blue Mountains-vuorille. Reissusta enemmän myöhemmin, mutta matkalla tarjoutui oiva tilaisuus nähdä miten suuren sääkontrastin Australiassa pystyy kokemaan.

Ensimmäisessä kuvassa olemme torstai-iltapäivänä Coogee Beach:llä Sydneyssä. Lämpötila oli vajaa +30C, aurinko paistoi ja oli muutenkin täydellinen rantailma. Sää jatkui lämpimänä ja selkeänä iltaan asti.

Perjantain kuluessa alueelle saapui viileä rintama sateineen. Lauantaina aamupäivällä ajoimme Blue Mountainsille, reilun tunnin (n. 100km) ajomatkan päähän Sydneystä sisämaahan päin. Nämä reilun kilometrin korkeuteen kohoavat ”vuoret” ovat suosittu patikointialue jossa on paljon nähtävää.

Olimme matkalla Jenolan Caves-luolille kun lämpötila laski jo valmiiksi viileästä vuoristoaamusta nollaan; mikä alkoi parina lumihiutaleena muuttui sankaksi lumipyryksi ja äkkiä maisema muuttui seuraavanlaiseksi:

Lämpimimmät matkalle otetut vaatteet olivat college-puseroita, joten aivan tuohon ilmaan ei tehnyt mieli lähteä patikoimaan – eikä myöskään kesärenkailla ruveta hirveästi vuoristossa hurjastelemaan joten matkanteko hidastui hetkeksi.

Reilun vuorokauden sisään olisi hyvin voinut surffata ja hiihtää, jos nyt olisi hiihtokamppeet sattuneet mukaan. Uskomaton kontrasti.

Mainokset

Responses

  1. Olipa erilainen kokemus Sinisiltä Vuorilta kuin meillä silloin 10 v sitten, jolloin patikoimme ihanissa maisemissa ja liiankin kuumassa ilmassa loppuvuodesta eli samoihin aikoihin. No, ehtiihän sitä myöhemminkin niin pikkumatkan (!) päähän tulla katselemaan!
    Kyllä täälläkin Teiden tulivuorella lämpötila laskee 2,5 km:n kilometrin korkeuteen päästessä. Vaatetta on oltava mukana. Eri vuiodenajat koettuina kaikki parin vuorokauden sisällä on aika nopea katsaus Pohjolan ilmastoon eli pikakäynti kotimaassa!:) E-L


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: