Kirjoittanut sim | joulukuu 21, 2010

Työkaluja hyvän ruoan ja kahvin hakuun

Melbournessa on ravintoloita, kahviloita ja muita ruokapaikkoja niin paljon että alkuun voi olla vaikea päättää mistä niihin tutustumisen aloittaa tai mistä löytää paikalliset ”helmet”. Mutta ei hätää – sen lisäksi että paikallisilta kysymällä pärjää hyvin, on avuksi on kehitetty useampi palvelukin. Ruokaa metsästettäessä yksi erinomainen työkalu on paikallisen päivälehden, The Age:n, julkaisema Cheap Eats Guide, joka ei nimestään huolimatta keskity niinkään pelkästään halpaan ruokaan vaan ennemminkin erinomaisen hinta-laatu-suhteen omaaviin paikkoihin. Toinen samaisen tahon teos on Good Food Guide josta löytyy reilu 600 alueen astetta hienomman luokan paikkaa kaupungin parhaisiin ravintoloihin asti.

Molemmilla on pitkä perinne vuosittain julkaistavina kirjoina, jotka ovat hyviä opuksia. Kirjoja ei kuitenkaan aina tule kuljetettua mukana kun pitäisi keksiä ruokapaikkaa, joten on erinomaisen hyvä juttu että molemmat ovat myös saatavilla iPhone-sovelluksina; BlackBerry-versio on myös saatavilla, mutta esim. Nokialaisille tai Androidille näitä sovelluksia ei valitettavasti ole. Sovelluksissa on mukana kirjan täydellisten tietojen lisäksi myös käyttäjien arvostelut paikoista ja muita käteviä ominaisuuksia kuten lokaatiopohjainen haku. Good Food Guide-kirjan tai sovelluksen ostajat saavat myös ilmaisen pääsyn Good Guides www-palveluun.

Kolmas hyödyllinen sovellus on Foodie’s Guide Melbourne joka listaa arvostelujen kera kaupungin leipomoja, lihakauppoja, kalakauppoja yms erikoisliikkeitä sekä markkinoita – loistava apu löytää osa lukuisista erinomaisesta erikoisliikkeistä. Foodie’s Guide tuntee mm. sellaisen helmen kuin Baker in the Rye (153 Carlisle Street, Balaclava, auki Ma-Pe klo 07:00-18:00, La-Su 06:30-18:00) josta saa niin hyvää ruisleipää että se kilpailee tasaväkisesti parhaiden suomalaisten ruisleipien kanssa.

Alla ruutukaappaukset Foodie’s Guidesta ja Good Food Guidesta parin lempparipaikamme arvosteluista:

Hyvää kahvia taas voi metsästää useammankin iPhone-sovelluksen avulla; edellämainitussa Cheap Eats:issa on myös monta kahvilaa, Beanhunterissa on paikkoja kävijöiden arvostelujen mukaan, kuten myös kattavan listan muitakin paikkoja tuntevassa Urbanspoonissa.

Tässä vielä linkit mainittuihin kirjoihin ja sovelluksiin hintojen kera. Kirjoja saa toki netin lisäksi myös paikallisista kirjakaupoista. Mikään sovellusten lista ei tietenkään ole kattava, mutta näillä pääsee hyvin alkuun tutustuttaessa Melbournen ruoka- ja kahvilakulttuuriin.

Ps. Cheap Eats-sovelluksen ”Food Around Me”-ominaisuus (mikä näyttää lähellä olevat paikat) ei tällä hetkellä toimi iOS 4.2-versiolla karttarajapintojen muutoksen vuoksi. Ohjelmaan on tulossa lähiaikoina päivitys joka korjaa tämän, mutta muuten ohjelma toimii normaalisti, mukaanlukien manuaalinen karttahaku.
Ps2. Yllämainittu puute on nyt korjattu [09.01.2011]

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: