Kirjoittanut sim | helmikuu 7, 2011

Organ Pipes & Hanging Rock

Melbournen lähiympäristössä on enemmän mielenkiintoisia kohteita kuin mitä ehtii käymään läpi. Muutama viikko sitten teimme retken pariin lähialueen luonnonnähtävyyteen; Organ Pipes-kansallispuisto sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä keskustasta pohjoiseen ja Hanging Rock on siitä toisen puoli tuntia eteenpäin.

Organ Pipes National Park (alueelle ilmainen pääsy, kuten luonnonpuistoihin yleensä) on noin miljoona vuotta sitten tulivuorenpurkauksen tuloksena syntynyt mielenkiintoisen näköinen iso basalttimuodostelma, jonka paikan nimen mukaisesti voi kuvitella näyttävän hiukan uruilta. Tämä kansallispuisto on kompakti, vain 152 hehtaarin kokoinen alue jossa kulkee pari kävelyreittiä. Suurin osa on aika avaraa (eli auringolta kannattaa kesäisin suojautua hyvin), mutta pieni pätkä polkua on myös eukalyptusmetsässä.


Organ Pipes National Parkin ”urut”


Organ Pipes National Parkin metsäkävelyosuutta

Hanging Rock (sisäänpääsy alueelle $10) taas on eräänlainen kukkula – virallisesti reilun 700m:n korkuinen Mount Diogenes – jossa on jänniä vulkaanisen kiven muodostelmia ja päältä avautuvat hienot maisemat lähimaastoon. Koostumuksesta kertoo paremmin paikan sivusto seuraavasti:

Said to be the best example of a volcanic plug or mamelon in the world. It consists mainly of soda trachyte rock (solvsbergite), found only outside this district in Norway and Sweden. Since its formation, the mamelon has been exposed to considerable weathering and erosion, resulting in a conglomeration of unusual rock formations that can now be seen on the site.


Näkymää Hanging Rockilta / Mount Diogenes:iltä

Paikalla on muutama vuosikymmen sitten kuvattu ainakin paikallisittain ilmeisen kuuluisa elokuva Picnic at Hanging Rock. En ole koskaan ko. pätkää nähnyt, mutta kyseessä on ilmeisesti ihan kelvollinen elokuva. Hanging Rockin pienellä metsäalueella elää myös noin 30:n koalan yhdyskunta, joten pienellä tarkkailulla siellä voi bongata niitäkin.

Molemmat ovat oikein mukavia päiväretkikohteita ja sopivat helposti samallekin päivälle. Hanging Rockin alue on kukkulan lakea lukuunottamatta metsäisempää ja on siksi iltapäivän paahteessa kenties miellyttävämpi kohde. Paluumatkalla voikin poiketa syömään vaikka jossain lähellä sijaitsevan Woodendin hyvistä ravintoloista.

Linkkejä:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: