Kirjoittanut sim | 15 kesäkuun, 2011

Siideriä!

Suomessahan kulutetaan tunnetusti paljon siideriä ja minäkin mielelläni välillä otan siiderin. Ulkomailla siiderin saanti vaan usein on aika kiven takana; monessa paikassa siideriä ei tunneta käytännössä lainkaan ja monissa muissa paikoissa se on melkoinen harvinaisuus. Siksi olikin mukava yllätys havaita että Australiasta saa siidereitä yleisesti – niin ravintoloista kuin kaupoistakin. Aivan joka paikasta sitä ei toki löydy, mutta joissain on parempikin valikoima jota peräti mainostetaan:


Three Degrees Melbournessa

Juomakaupoista sitten löytää melkein mitä haluaa; Dan Murphy’s:iltä kun tekee haun ”cider” niin valikoimaa löytyy ihan kiitettävästi. Hinnat riippuvat vähän merkistä; ruotsalainen Rekorderlig maksaa melkein kuusi dollaria puolen litran pullolta (reilut neljä euroa), mutta varsin hyvää paikallista Three Oaks-siideriä saa laatikoittain ostettuna $1.67 per 330ml pullo, eli vain 1.22 eur / pullo – varsin kohtuuhintaista siis.


Kommentit

  1. Loistavaa! Kymmenen vuotta sitten nimittäin käytännössä ainoa siideri, jota sieltä sai, oli Strongbow, joka oli ajanut kaikki pienemmät merkit kokonaan ulos markkinoilta.

    Eritoten tasmanialaiset siiderit ovat erinomaisia; sääli, ettei niitä saa Suomesta.


Jätä kommentti

Kategoriat