Kirjoittanut sim | heinäkuu 11, 2011

Ruokatoimituksia kotiovelle, Osa 2: Aussie Farmers Direct

Kirjoitin aiemmin Organic Direct:istä joka toimittaa luomuruokaa kotiovelle. Muutama kuukausi sitten meistä tuli myös toisen palvelun, Aussie Farmers Direct:n, asiakkaita. Valikoima on Aussie Farmers:illa Organic Directiä laajempi, mutta kaikki tuotteet eivät ole luomua. Tuotteet kuitenkin tulevat lähitiloilta joten ovat, jos eivät aina luomulähiruokaa, niin ainakin lähiruokaa. Luomusertifiointi monille tuotteille on kuulemma työn alla, mutta kestänee vielä jonkun aikaa. Toisin kuin esim. USA:ssa, Australiassa ”free range” kanoilla sentään on olemassa kohtalaisen hyvät standardit, joten munien osalta olen tyytynyt käyttämään Aussie Farmersin free range-munia.

Aussie Farmers toimittaa ruokaa muutamana päivänä viikosta – tiistaisin ja perjantaisin tulevat maito-, liha- ym tuotteet ja torstaisin vihannekset ja hedelmät. Tuotteita varten jätetään edellisenä iltana kotioven eteen kylmälaukku tai tällainen kylmäkassi:

Aamulla kello seitsemään mennessä tilatut tuotteet sitten ilmestyvät laukkuun. Kaiken kaikkiaan Aussie Farmers Direct on loistava palvelu ja muodostunut meillä jo rituaaliksi; lapset muistuttavat maanantai-iltaisin että onhan se kassi siellä ulkona ja innolla hakevat sitten tiistai-aamuna lastin sisälle. Erityisen ihastuneita lapset ovat tällä hetkellä bageleihin (jotka etenkin paahdettuna ovatkin herkullisia), ja nyt normaalia paremman sadon johdosta tarjouksessa olevat appelsiinit ($1/kg) joita menee parhaimmillaan kuusi kappaletta per lapsi per päivä.

Aussie Farmers on meillä ollut käytössä nyt pari-kolme kuukautta tiistai-aamuisin, ja on käytännössä poistanut tarpeen käydä ruokakaupassa useammin kuin kerran viikossa (lukuunottamatta satunnaisia eksursioita lähiluomukauppaan). Erityisen tyytyväinen olen siihen että tuonne voi tehdä kätevän ”perustilauksen” joka automaattisesti toistuu viikosta toiseen, mutta tilaukseen voi tehdä muutoksia edellisen päivän puoleen päivään mennessä kätevästi netissä. Meillä esimerkiksi vakiosatsissa tulee mm. bageleita, kanaa ja munia, mutta silloin kun niitä ei ole tullut paljon käytettyä, voi ne helposti ottaa yhdeksi viikoksi pois. Oikeastaan ainoat merkittävät puuttuvat tuotteet mitä tuolta kaipaisin ovat laktoositon maito jota yksi henkilö taloudessamme käyttää sekä homogenoimaton luomumaito mitä annamme mielellämme lapsille. Näistä laktoositon maito pitää vielä hakea kaupasta kun taas luomumaito tulee omana kotitoimituksenaan (ilman toimituskuluja, halvemmalla kuin kaupasta).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: