Kirjoittanut sim | syyskuu 24, 2011

Hätätilanteista puheenollen…

Kun nyt edellisessä postissa oli hätätilanteista puhetta, tuli mieleen yksi toinenkin juttu mihin en ole Suomessa törmännyt; puistoihin ja muihin paikkoihin laitetut tällaiset pseudo-koordinaatit:

Näitä Emergency Markereita on Victoriassa jo yli 1,000, etenkin vähän syrjäisemmillä seuduilla mitkä eivät aina ole ihmisille tuttuja. Pointtina siis on että jos tulee joku hätä, voi nämä koordinaatit ilmoittaa hätäkeskukseen joka sitten puolestaan tietää tarkalleen missä soittaja on. Hyvä idea!

Sivupointtina todettakoon että en alan ihmisenäkään ymmärrä miten voi olla niin vaikeaa vaatia GPS:ää tukevilta puhelimilta standardoitu toiminto jossa koordinaatit automaattisesti menisivät hätäkeskukseen. Ei ole väliä toimisiko se 100% luotettavasti kun jo 95%:iakin auttaisi aika paljon.. Toinen käsittämätön asia on että hätäkeskukset eivät vieläkään pysty läheskään joka maassa vastaanottamaan tekstiviestejä.

Mainokset

Responses

  1. Erinomainen pointti tuo kännyköistä uupuva toiminto.

    http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/09/1396625/hatapuhelut-kaikuivat-kuuroille-korville–surmattiin-myohemmin-julmasti

    Satuin juuri lukemaan tuon uutisen ennen blogiasi. Tilanne olisi voinut olla melko lailla toinen jos hätäkeskus olisi pystynyt ottamaan vastaan tekstiviestejä tai jäljittämään soittajan tarkan sijainnin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: