Kirjoittanut sim | lokakuu 3, 2011

Kierrätystä & uudelleenbrändäystä töissä

En juuri tykkää kirjoitella tänne töistäni, mutta nyt tuli eteen pari asiaa työpaikalta jotka mahdollisesti kiinnostavat yleisemminkin. Ensimmäinen koskee kierrätystä; kotitalouksien kierrätyksestä kirjoitinkin aiemmin mutta mitenkäs työpaikoilla hoidetaan kierrätys? Aiemmin meillä oli erikseen pahvinkeräyspaikka sekä yleiskierrätysastia, johon pistettiin kaikki kierrätettäväksi kelpaava (ns ”co-mingled recycling”) joka erotellaan keskitysti – samaan tapaan kuin kotitalouksilla siis.

Viikko sitten saimme mailin että kierrätystä rakennuksessa parannetaan;

AMP Capital Investors, as responsible managers of commercial property are committed to improving the environmental performance of Collins Place. To this end, AMP Capital Investors have engaged an environmental consultant, Great Forest Australia, to implement and manage a new waste and recycling program for Collins Place.

Selvisi että toimistorakennuksemme jätteistä vain 29% kierrätetään tällä hetkellä ja tätä aiotaan parantaa. Käytännön toimenpiteinä, infon lisäksi, jokainen työntekijä saa oman kierrätysroskiksen johon voi pistää kaiken kierrätettävän (paperin, pahvin, muovin, tölkit, lasipullot yms). Lisäksi keskitetysti (keittiöalueilla) aletaan keräämään myös biojätteitä erikseen, joten roskiksia on kolme – sekajätteelle, orgaaniselle jätteelle ja kaikelle kierrätysjätteelle. Mielenkiintoista nähdä miten hyvin näillä muutoksilla ja paremmalla informoinnilla saadaan kierrätysaste kasvamaan!

Toinen meillä ja muilla näkyvä juttu on että työnantajallani Telstralla on parhaillaan käynnissä suuri uudelleenbrändäyskampanja. Operaattorit ympäri maailman ovat jostain syystä konsistentisti kaikkien asiakastyytyväisyyskyselyjen peränpitäjiä, eikä Telstra valitettavasti ole mikään poikkeus tässä. Paljon tilanteen parantamiseksi tehdään töitä, mutta paljon on vielä tehtävänäkin. Perustavanlaatuisen uudelleenbrändäyksen kanssa on aina riskinä että se tehdään ennen kuin tarpeeksi on ”oikeasti” muuttunut, mutta silti otan tervetulleena vastaan tämän meidän uuden brändin:


On tietysti vaikea sanoa – ja lähes mahdoton kvantifoida – miten paljon brändäys vaikuttaa kaikkeen, mutta itse ainakin tykkään tästä uudesta pirteämmästä ilmeestä. Vanhaa brändiä olikin ihan syyttä haukuttu firmankin sisällä melko vahvoin sanankääntein vähintään tylsäksi.. Joka tapauksessa on tällä hetkellä kivempi olla töissä Telstralla jonka kännykkäverkko sentään toimii – toisin kuin erään kilpailijan verkko jolla on ollut niin paljon ongelmia että se on tuottanut tämän loistavan parodiapätkän 😉

Mainokset

Responses

 1. Aivan mahtava blogi! Meidän perheellä on suunnitelmissa muutto Ausseihin ja täältä saa kullanarvoista tietoa siitä, mitä olisi odotettavissa.

  Mulla olisi pari kysymystä. Toivottavasti ehtisit vastata näihin. 🙂

  – Onko eroa sillä, asuuko Australian itä- vai länsipuolella? Meillä on tarkoituksena muuttaa länsirannikolle. Tiedätkö sen puolen ”meiningistä” tarkemmin?

  – Australiassa on ilmeisesti paljon myrkkyhämähäkkejä ja -käärmeitä. MIten niiden kanssa tulee toimeen? ”Urbaanit legendat” kun kertovat, että esim. vuodevaatteet pitää tutkia joka ilta ennen nukkumaanmenoa, koska myrkkyhämähäkit ym. tykkää majailla niissä.

  Kiitos vastauksistasi jo etukäteen! 🙂

 2. Kiitos Jaana kommentista!

  Pitää kyllä sanoa että eri alueilla on paljonkin eroa; Brisbane on esimerkiksi aivan omanlaisensa paikka Melbourneen verrattuna, ja Sydneykin on omanluonteisensa. Perthissä en ole koskaan ollut joten en osaa sen tarkemmin siitä sanoa, mutta mitä eri juttuja on kuullut ja lukenut, tuntuu sekin eroavan paljon Melbournesta. Toki sitten vielä suurempi ero syntyy siitä asuuko isossa kaupungissa vai maaseudulla. Jos Perthiin päin meinaatte suunnata, voin suositella ainakin tätä tuoreiden Perthiin saapuneiden blogia: http://lifeinenglish-australia.blogspot.com/

  Myrkyllisten eläinten kanssa tulee kyllä toimeen. Riippuu toki paljon missä asuu – lämpimämmissä paikoissa ja maaseudulla ötököitä on enemmän kuin vaikka täällä ”kylmässä” Melbournessa. Meillä ei ole koskaan ollut myrkyllisiä hämähäkkejä sisällä (ja muitakin tosi vähän) eikä mitään vuodevaatteita todellakaan iltaisin tarkisteta. Toisaalta jos kenkiä vaikka säilyttää ulkona, on ihan fiksua ravistella ne ennen jalkaan laittoa. Aika hyvin kaikkien ötököiden kanssa tulee siis maalaisjärjellä toimeen, vaikka toki myrkylliset lajit ja niiden tyypillinen käytös on hyvä opetella.

 3. Kiitos paljon vastauksista ja blogivinkistä. Matkakuume nousee!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: