Kirjoittanut sim | lokakuu 6, 2011

Rajaton tarjonta hyviä kahviloita

Jos jostain ei ole Melbournessa pulaa niin se on hyvät kahvilat. Yli kahden vuoden täällä asumisen jälkeenkin tulee usein – aivan liian usein – eteen ”tänne on pakko tulla pian uudestaan”-tyylisiä hyviä uusia kahviloita. Siinä vaiheessa kun moisella listalla on kymmeniä paikkoja, lienee selvää ettei niihin tule ainakaan kovin usein mentyä uudestaan, mutta eipähän tule pulaa hyvistä kahviloista.

Paitsi että kahvi on tällä aivan eri planeetalta kuin kahvi Suomessa (lue: se on täällä tosi hyvää ;)), on kahviloiden ulkoasu monesti suomalaisittain erikoinen. Siinä missä Suomessa arvostetaan pääsääntöisesti modernia teräs-lasi-tyylistä kliinistä puhtautta, täällä parhaat kahvilat ovat monesti ulkoisesti sellaisen näköisiä paikkoja ettei niihin Suomessa välttämättä tulisi mentyä sisällekään. Esimerkkinä tämä ”Wall 280”-kahvila Balaclavassa:

Sen lisäksi että keskusta on luonnollisesti kahviloita pullollaan, on myös lähiöissä vilkas kahvilakulttuuri; asui melkein missä päin kaupunkia tahansa, läheltä löytyy useampikin hyvä kahvila. Vaikka aivan kaikkia paikkoja ei tietysti ole listattu missään, kahviloita yms voi metsästää useammallakin työkalulla – näistä Urbanspoon lienee kattavin. Esimerkiksi Melbournen 2km x 1km kokoiselta ydinkeskustan alueelta Urbanspoonissa on listattu vaatimattomasti 1149 eri ravintolaa ja kahvilaa joten eiköhän niidenkin läpikäynnissä riitä vähäksi aikaa tekemistä 🙂

Kahviloista saa lähes poikkeuksetta myös jotain ruokaa, etenkin lounasaikaan. Monesti tarjonta on tosin aika viljatuotekeskeistä (suolaisia piirakoita, täytettyjä leipiä, patonkeja, pastaa yms) joten Atkinsin diettiä tms noudattavat voivat kyllä välillä tuntea olonsa orvoksi. Monet käyvätkin lounaalla nimenomaan kahviloissa; kahviloiden ja ravintoloiden raja onkin tällä aika häilyvä, ja viime vuonna The Age:ssa olikin osuva juttu ”Cafe Love: Why cafes are the new restaurants”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: