Kirjoittanut sim | lokakuu 29, 2011

Mitä löytyy tämän oven takaa?

Elsternwick on siisti ja hyvämaineinen esikaupunkialue vajaa 10km päässä keskustasta etelään päin. Elsternwickin alueen eräs silmiinpistävä piirre ovat juutalaiset; alueella asuvista peräti 18% on juutalaisia, joka väistämättä näkyy katukuvassa etenkin ortodoksisempien juutalaisten osalta.

Katukuvassa vilkkaan Glenhuntly Roadin sivukadulla on myös tällainen yritys, Daily Planet – kuka arvaa mikä se on? Logon perusteella kyseessä voisi olla vaikkapa radioasema, mutta totuus on hiukan erikoisempi.

Daily Planet oli yksi maailman ensimmäisistä pörssilistatuista bordelleista (nyttemmin poistumassa pörssistä). Olin hiukan yllättynyt kun paikan luonne minulle ensimmäisen kerran pari vuotta sitten Googlaamalla selvisi, etenkin sen sijainnin suhteen keskimääräistä uskonnollisemmalla alueella. Australiassa prostituutio on kuitenkin laillista ja Victoriassa, Queenslandissa & ACT:ssä myös bordellit ovat laillisia.

Laillisia (rekisteröityjä) bordelleita on Victoriassa noin sata, jonka lisäksi laittomia arvioidaan olevan useampi sataa lisää. Laittomia bordelleja olettaisin syntyvän mm. siksi että rekisteröidyissä bordelleissa ei saa esimerkiksi tarjoilla alkoholia. Lisäksi bordelleja ei saa mainostaa, josta johtunee tämänkin kliinisen siisti ja ilmeetön ulkonäkö. Vaikka bordellit ja ns. escort-palvelut ovat laillisia, katuprostituutio on kiellettyä.

Keskustelua siitä onko prostituution laillistaminen saavuttanut asetettuja tavoitteita käydään aina välillä, ja eri eturyhmät ovat yllättäen asiasta eri mieltä. CATWA (Coalition Against Trafficking in Women) on vahvasti sitä mieltä että laillistaminen on vain pahentanut ongelmia. Erään tutkimuksen mukaan prostituution laillistaminen on parantanut seksityöntekijöiden terveydenhuoltoa. En tiedä tarpeeksi asiasta että osaisin ottaa faktapohjaisesti kantaa suuntaan tai toiseen, mutta ainakin jossain määrin bordellien laillistamisessa ja katuprostituution kieltämisessä lienee kyse ”out of sight, out of mind”-ilmiöstä eikä niinkään kaikkien ongelmien todellisesta ratkaisemisesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: