Kirjoittanut sim | joulukuu 9, 2011

Äänekästä iltaelämää

Kesä on vihdoin saapunut Melbourneen niin virallisesti kuin lämpötilojenkin puolesta, ja sen myötä koloistaan kömpii aiemmin mainittujen hämähäkkien lisäksi suuri lauma muita eläimiä. Kenties mielenkiintoisin osa tästä on vilkas ilta/yöelämä, enkä nyt tarkoita St Kildan yöelämää (havaitsin siellä eilen illalla pyörähdettyäni että a) olen selvästi tulossa vanhaksi ja b) en kyllä ikinä haluaisi asua sillä alueella..) vaan eläimien tuomaa elämää ihan kotipihalle. Niinpä pari lyhyttä videota, joiden kuvanlaatua valitan johtuen siitä että kuvausvälineenä oli kännykkä ja ulkona pimeää.

Ensin cicadat; nämä maailman äänekkäimmät hyönteiset alkavat soittaa illan hämärtyessä. Videosta on referenssiäänien puuttuessa hankala määritellä miten kovaa cicadat laulavat, mutta ääni todellakin on kova. Sitä kuvastaa ehkä se nolo fakta että ensimmäisenä vuotenamme täällä cicadojen alkaessa laulaa kesän alussa pohdimme koko ensimmäisen äänekkään illan miten joku naapuri voikin olla niin dorka että alkaa loppuillasta sirkkelöidä jotain pihallaan.. 😉 Asian oikea laita onneksi selvisi pian ja nyt cicadojen äänestä nauttivat kaikki, myös lapset jotka aina haluavat ennen nukkumaanmenoa käydä kuuntelemassa cicadoja ja päivisin etsivät aidoista cicadojen kuoria (maan alta kaivauduttuaan ja yöllä kuoriuduttuaan cicadojen kuori jää usein talon seinään tai aitaan kiinni). Ja ei, ääni ei haittaa nukkumista koska cicadat lopettavat soittonsa ennen kun varsinainen yö alkaa.

Seuraavana vuorossa ovat yleiset opossumit – tai niiden virallinen suomenkielinen nimi lienee jotain muuta, mutta ei nyt takerruta siihen. Opossumit ovat haitaksi asti yleisiä esikaupunkialueella, mutta meille niistä ei ole juuri ollut haittaa – mitä nyt viime vuonna popsivat puolet meidän tomaateista, mutta tänä vuonna ne pitää suojata verkolla joten eiköhän siitä ongelmasta päästä sillä. Opossumit ovat yöelämiä ja lähtevät liikkeelle illalla – nämä kaverit huomasin kävelemässä aidan päällä kun olin illalla viemässä roskista ulos kadun varteen seuraavan päivän tyhjennystä varten. Opossumit ovat kohtalaisen hiljaisia kavereita, mutta niistä lähtee välillisesti ääntä katolle hyppiessään ja ravatessaan metallista autokatoksen kattoa pitkin.

Äänekkäiden eläimien joukkoon kuuluvat myös lepakot, jotka saapuvat nauttimaan ison pihalla kasvavan puumme hedelmiä syksymmällä. Näistä pihaa sotkevista, valtavista kirkujista lisää sitten kun niitä alkaa ilmestymään, pitää koittaa kuvata niistä videotakin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: