Kirjoittanut sim | joulukuu 20, 2011

Royal Botanic Gardens Cranbourne

Melbournen keskustan kupeessa sijaitsevan hienon kasvitieteellisen puutarhan, Royal Botanic Gardens Melbourne:in, tuntenevat kaikki kaupungissa asuvat ja monet täällä käyvätkin. Vähemmän tunnettu on lähistöllä Cranbournessa, kolme varttia keskustasta etelään, sijaitseva Melbournen toinen kasvitieteellinen puutarha, Royal Botanic Gardens Cranbourne.

Tämä puisto koostuu kahdesta osasta – toinen on enimmäkseen metsää ja luonnontilassa olevaa aluetta höystettynä grillauspaikoilla ja valkohiekkaisella leikkikentällä, toinen taas se luonnontieteellisempi osa, Australian Garden. Metsäreitit sopivat loistavasti kävelyyn tai lasten pyöräilyyn ja grilleillä on perinteisesti mukava valmistaa lounas. Äänimaisemaan liittyy lintujen lisäksi äänekkäästi sammakot jotka asustavat kosteikoissa – lisäksi siellä liikkuu käärmeitä joista varoitetaan, mutta yhtäkään ei ole vielä meidän eteen sattunut.

Kasvitieteellinen osuus on rakennettu hienosti aavikkomaiseman ympärille;

Viimeksi käydessämme huomasimme muitakin otuksia nauttimassa puiston antimista; aivan kävelypolun vieressä mutusteli wallabi jotain kasvia, täysin ihmisistä välittämättä. Lisäksi meidän 4v tyttö tykkäsi kovasti infosta annetusta tehtävälehtisestä jossa oli puistoon liittyviä kivoja tehtäviä. Wallabi näkyy jo tässä ensimmäisessä kuvassa tuolla oikealla, josta saa kuvan miten lunkisti se paikassa oleili.

Puiston reunalla on myös mukava kahvila/ravintola sekä lahjapuoti. Sisäänpääsy on ilmainen. Puistoa ollaan parhaillaan laajentamassa ja mm. lasten kahluujoki on laajennustöiden ajaksi pois päältä, mutta paikka on silti ehdottomasti käymisen arvoinen!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: