Kirjoittanut sim | tammikuu 3, 2012

Jenolan Caves

Kävimme viime vuoden viimeisenä kokonaisena viikkona pienellä 2,000km:n road tripillä muutamassa eri paikassa Canberran ja Blue Mountainsin tienoilla. Tässä alkuun muutama kuva yhdestä pääkohteestamme, Jenolan Caves-luolista. Jenolan Caves on Blue Mountains-vuorilla, vajaa 200km Sydneystä länteen, sijaitseva luolasto – alueella on yli 300 luolaa joista noin seitsemääntoista järjestetään kierroksia. Luolien ”vaikeustaso” vaihtelee, ja kun mukanamme olivat pienet lapsemme, valitsimme luolia korkeintaan keskiverrosta vaikeustasosta. Paikka oli todella upea, ja yhden valtavan luolan sisäänkäynti on kuin suoraan jostain seikkailuelokuvasta:

Maisemat eivät luolan toisella uloskäynnilläkään olleet lainkaan hulllumpia:

Luolien sisällä oli tippukivimuodostelmia yms joka lähtöön:

Eräs hieno piirre oli Imperial-luolan maanalainen joki; äärettömän kirkas vesi sai aikaan vaikutelman että joessa olisi vettä vain parikymmentä senttiä, vaikka todellisuudessa joki on pari metriä syvä:

Vuorilla kun ollaan, lämpötilat eivät ulkonakaan ole monesti kovin korkeita. Vuoden kuumimpanakin aikana tammikuussa päivälämpötila on keskimäärin vain +23C, kun taas täällä edellisen kerran käydessämme vuoden 2010 lokakuussa päädyimme lumimyrskyn keskelle (joka oli kylläkin poikkeuksellista). Luolissa sisällä taas on tasainen noin +16C:n lämpötila että ainakin pitkähihaisilla puseroilla kannattaa luolille varautua. Lisäksi kannattaa ruuhkaisimpina lomakuukausina soittaa etukäteen ja ostaa liput luolakierroksille puhelimitse – paikan päällä lippujono voi olla melkoisen pitkä, kun taas puhelintilaukset voi noutaa jonon ohi.

Reitti Blue Mountainsille Canberrasta päin sekä sieltä pois Cowraan päin on kauttaaltaan upeaa maaseutua, aivan kuin postikorttimaisemissa ajaisi.

Maaseudulla ajamisesta tosin seuraa sellainen piirre että ötököitä riittää, ja sekä isompia että pienempiä väistämättä liiskaantuu sadoittain autoon; automme etupuskuri näyttikin reissun jälkeen tältä ja autopesula kotona Melbournessa veloittikin vitosen ylimääräistä kun vein auton pesuun.. 😉

Linkkejä:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: