Kirjoittanut sim | tammikuu 31, 2012

Eksoottinen pimeys + lämpö & muutama sekalaisjuttu

Pahoittelen etukäteen tällaista sekalaispostausta, joka kaiken lisäksi sattuu olemaan tämän blogin sadas postaus. Lopussa hiukan statistiikkaa blogin olemassaoloajalta.

On eräs asia joka täällä vielä useamman vuoden jälkeenkin tuntuu tietyllä tapaa eksoottiselta – se, että kesällä on usein pimeää ja lämmintä yhtä aikaa. Suomessahan kesällä on kutakuinkin aina valoisaa ja muuhun aikaan vuodesta taas kylmää, joten vain hiukan kärjistäen voi sanoa että Suomessa ei ikinä ole pimeä ja lämmin yhtä aikaa.

Näin kesällä yön alin lämpötila liikkuu yleensä siinä +15-20C:n välillä täällä Melbournessa, mutta koska vuorokauden kylmin aika on yleensä aamuyöstä, on lämpötila pimeän tullessa iltayhdeksän maissa monesti vielä +25-30C:n paikkeilla. Samoin koska aurinko laskee myöhimmilläänkin ennen yhdeksää, ehtii kauniista auringonlaskuista nauttimaan usein; Suomessahan osa valoisista tunneista menee kesällä ”hukkaan” kun ei sitä joka yö jaksa niin myöhään valvoa 😉

Pahoittelen alla olevien kuvien kehnoa valokuvateknistä laatua, yhtä lukuunottamatta kaikki kun kuvattu kännykällä.


Normiristeys illalla kotimme lähistöltä. Isossa kaupungissa asumisen vaikutukset ajatteluun huomaa siitä että tällaiset 4-kaistaiset tiet ovat aika pikkuteitä, eikä kotoamme muutaman sadan metrin päässä kulkeva yhteensä 8-kaistainen Nepean Highway:kään tunnu mitenkään valtavalta tieltä.


Tämä iltataivas oli 15min ajomatkan päässä Cowran pikkukaupungista; siellä sijaitsi hieno kaikille avoin observatorio jossa pääsi ihastelemaan kuuta, planeettoja, galakseja yms kunnon laitteilla.


Myrskyn jälkeistä apokalyptista taivasta.


Auringonlasku puistossa jonka nappasin matkalla kaupasta kotiin; täkäläisistä puista saa mielestäni keskimääräistä hienomman silhuetin auringonlaskua vasten, kenties siksi kun niiden lehvästö ei ole kovin tiivis.

Loppuun vielä pari sekalaishuomiota mistä en jaksa kirjoittaa sen pidempää juttua. Ensin muutama kuva puista, joiden kukinnat ovat välillä aika vinkeän näköisiä:

Allaoleva kuva on Flinders St:n rautatieaseman eräästä kahvilasta. Sitä katsoessani tuli mieleen että Melbourne on potentiaalisesti karppaajien helvetti, täällä nimittäin kahviloiden tarjonta on hyvin hiilihydraattipitoista – vaikka en itse moista diettiä harrastakaan, tulee väistämättä mieleen että salaattibaareja tänne kaivattaisiin enemmän.

Viimeiseksi kuva vieraasta joka odotteli eräs ilta kotiin tullessamme keittiömme lattialla. Kyseessä on marbled gecko – yleinen pikkulisko täälläpäin, mutta eivät vaan ole meille aikaisemmin sisälle eksyneet.

Blogin 100. postaus – hiukan statistiikkaa

Kuten totesin, tämä sekamelska on tämän blogin sadas postaus. Kävijöitä on yhteensä ollut reilut 38,000 kappaletta nousevassa trendissä; kun vuonna 2008 kävijöitä oli keskimäärin 10 päivässä, 2009 luku oli 17, 2010 28kpl ja 2011 päästiin jo melkein 50:een keskimääräiseen kävijään päivässä. Yleisin referreri / linkittäjä mistä tänne on tultu on ehkä hiukan yllättäen vielä selvästi jossain voimissaan oleva blogilista.fi. Suuri osa kävijöistä löytää tänne myös Googlen kautta, ja hakusanojen Top 5 kautta aikain on melko yllätyksetön:

  • australiaan
  • australian ilmasto
  • australiaan muuttaminen
  • työpaikat australiassa
  • muutto australiaan blogi

Blogia on tullut pidettyä jo kolme ja puoli vuotta, joka on itse asiassa pidempään kuin kuvittelin että se elossa säilyy. Tämä on kuitenkin kätevä paikka kerätä muistiin erinäisiä huomioita ja kokemuksia, ja osasta on ollut muillekin ollut jotain pientä iloa tai hyötyä. Jatketaan siis niin pitkään kun juttua riittää ja muilta kiireiltä ehdin 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: