Kirjoittanut sim | maaliskuu 21, 2012

Enemmän ja vähemmän keskivertoa säätä

Maaliskuun alusta täällä on eletty syksyä. Mennyt kesä oli kaikin puolin aika keskiverto – La Ninan vaikutus ei tänä vuonna heikompana ulottunut tänne asti, vaikka itärannikolle onkin kesän mittaan tullut enemmän vettä kuin siellä asuvat aina olisivat välittäneet. Kylmää ei ole ollut mutta kovia, yli 40 asteen hellepäiviäkin on ollut vain muutama, ja vettä on tullut sopivasti niin että luonto on vielä näin syksylläkin ihanan vehreää ja vihreää; tässä yksi meidän lähipuistoista toissapäivänä:

Tänään sää oli kuitenkin oudohko. Eilen otin vapaapäivän ja vietimme päivän perheen kanssa Puffing Billyn kyydissä, josta enemmän toiste. Sää oli mitä parhain, +32C ja aurinkoista. Iltaa kohden tuuli yltyi, mutta vielä tänään aikaisin aamulla kun lähdin töihin hienon auringonnousun saattelemana, oli lämpötila +25C asteen tienoilla ja oli melko selkeääkin.

Pian kuitenkin lämpötila romahti ja suuri osa päivästä meni vesisateisessa, jopa vain +11-asteisessa, säässä. Iltapäivällä aurinko alkoi taas tulla esiin ja töistä lähtiessä neljän jälkeen oli taas +20C ja aurinkoista! Päivän lämpötilahavaintograafi näyttää siis hiukan keskivertopäivää oudommalta, etenkin kellonajat huomioiden:

Että vaikka välillä vähättelen tätä Melbournen vaihtelevaa säätä niin kyllä se välillä voi olla oikeasti vaihtelevampaa kuin Suomessa ikinä.

Mainokset

Responses

  1. Ei valjennut minulle, miksi kaksi käppyrää, punainen ja vihreä. Vuorokausivaihtelu oli kyllä aika dramaattinen.

  2. Punainen oli se oikea lämpötila, vihreä taas miltä se tuntuu (ottaen siis huomioon tuulen & ilmankosteuden vaikutuksen)

  3. got just a cuple of issues with how that’s (apparent temp) is calculated. I guess that its a step in the right direction however. Clearly humidity has a great effect on how hot or cold it feels (as anyone who’s lived in Kouvila and travelled between there and Helsinki would know)

    Hyvaa blogi:-)


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: