Kirjoittanut sim | huhtikuu 18, 2012

Grampians National Park

Vietimme viime viikon tien päällä pienellä 2,000km:n road tripillä Adelaideen ja takaisin. Päätimme katkaista ajon molempiin suuntiin olemalla yhden yön jossain välillä, ja mennessä kohteeksi valittiin Grampians:in kansallispuisto / sen keskellä sijaitseva Halls Gap:in pikkukaupunki. Halls Gap:iin ajaa Melbournesta vajaa kolme tuntia – matkalla erehdyimme pysähtymään Beaufortin kylässä kahvilla Angel’s Cafe-nimisessä paikassa. En suosittele. Halls Gap:issa majoituimme Grampians Motel:iin, joka oli ihan mukava pikku perusmotelli – motellin isolla etupihalla käyskenteli ”villeinä” niin kenguruita kuin emujakin.

Ensimmäisenä päivänä sää ei oikein suosinut ulkoilua; liikkeellä oli sadekuuroja ja vaikka Halls Gapin kylässä oli siedettävät +16C, oli ympäröivillä vuorilla paitsi tuulista niin vain +7C-astetta – merkittävästi kylmempi kuin mihin olimme varautuneet. Tällä kertaa (toisin kuin kerran aiemmin) meitä ei sentään vuorilla yllättänyt lumimyrsky, mutta ehkäpä sitten ensi kerralla osaisimme varautua siihen että vuorilla voi olla kylmääkin.. No, Grampiansilla on onneksi useita näköalapaikkoja mihin pääsee autolla lähestulkoon viereen, tässä niistä eräs:

Boroka lookout; hieno näköalapaikka johon pääsee autolla lähes viereen

Näitä näköalapaikkoja muutaman kierrettyämme ostimme Halls Gapin kylästä kaikille hansikkaat aamun reippailuja varten, poikkesimme Brambuk Cultural Centressä ja yritimme löytää jotain hyvää ruokaa. Halls Gapissa ei mitään valtavaa valikoimaa loistavia ruokapaikkoja ole tarjolla, mutta motellimme ravintolasta saimme jotain siedettävää murua rinnan alle.

Seuraava aamu valkeni onneksi aurinkoisena ja suuntasimme kävelylle ennen matkan jatkamista Adelaideen. Valitsimme kohteeksi suositun MacKenzie Falls-vesiputouksen. Putouksille oli parkkipaikalta pieni kävelymatka – pari kilometriä menopaluu – mutta suuri osa tästä on jyrkkiä portaita joten putouksilla käymiseen kannattaa varata aikaa ainakin tunti. Vaihtoehtoinen ja helpompi reitti kulkee ylhäällä sijaitsevella näköalatasanteelle josta putouksen näkee mukavasti mutta kauempaa – mielestäni ehdottomasti kannattaa mennä alas mikäli vain jaksaa (ja kun meidän 3- ja 4-vuotiaatkin jaksoivat niin kyllä sinne jaksaa 😉). Putoukset nimittäin olivat yksi hienoimmista ikinä näkemistäni vesiputouksista:


MacKenzie Falls; jotain osviittaa putouksen koosta antavat vasemmassa reunassa olevat portaat sekä niillä kiipeävät ihmiset.


Osa MacKenzie Fallsista

Tästä muistui mieleen mainostaa Bushwalking-blogia; blogissa Neil kirjoittelee Melbournen ja ympäristön kävelyreiteistä selityksin ja kuvin; aivan loistava lähde löytää mielenkiintoisia kävelyitä kaupungista ja sen ympäristöstä! Juuri tätä MacKenzie Falls-pätkää ei siellä vielä ole, mutta muutama muu kävely Grampiansilta kylläkin. Blogin Google-kartasta on kätevä katsoa missä reittejä on.

Putouksilta eteenpäin polku jatkuu picnic-paikalle, mutta tämä reitti oli vielä viimeaikaisten tulvien takia suljettuna. Putouksilta noustuamme kävimme vielä pikaisesti katsomassa Broken Falls-putouksen samassa paikassa lähellä sijaitsevalta näköalatasanteelta ja sitten matka jatkuikin kohti Adelaidea. Grampians:in visiitti jäi osittain sään vuoksi vähän turhan lyhyeksi, mutta onneksi sinne on helppo mennä uudestaan vaikka viikonlopuksi.

Linkkejä

Mainokset

Responses

  1. Thankyou very much for the link and mention! I wish I could read Finnish! 🙂

    Neil


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: