Kirjoittanut sim | huhtikuu 27, 2012

250m katua, osa 1: Paris end of Collins St

Aavistuksen syksyisempi syksy on saapunut Melbourneen; päivälämpötila on nyt neljänä perättäisenä päivänä jäänyt alle +20C-asteen. Jonkun verran yli tullaan vielä joinakin päivinä menemään, mutta helteet ovat kyllä jo Suomenkin +25C:n mittapuun mukaan tältä kesäkaudelta takana.

Ajattelin kirjoitella muutaman viikon sisällä pienen sarjan; kuvaraportti eri kadunpätkistä eri ympäristöissä missä tulee usein kuljettua täällä, ajatuksena siis välittää vähän lisää arkimaisemia. Ensimmäisenä uhrina on työpaikkani katu keskustassa eli pätkä Collins Streetiä:iä. Kadun itäpäätä kutsutaan täällä ”Paris end of Collins”:iksi; kuvien liikkeistä kenties selviää miksi. Kyseessä on siis Melbournen keskustan (yli)kalliiden luksustuotteiden alue, josta johtuen minulla ei ole näistä kaupoista juuri mitään sanottavaa. Olenkohan yhdessä tai kahdessa ikinä edes käynyt sisällä..

Kuvat ovat kadun eteläpuolelta tältä reitiltä; pätkällä ei oikeastaan muuta olekaan kuin kauppoja toisensa perään, sikälikin siis melkoisen tylsä pätkä.

Ensimmäisenä Russell Streetin ja Collins Streetin kulmassa kauppojen ketjun aloittaa Louis Vuitton, ja sitä seuraa kuva jokaisesta tällä pätkällä olevasta liikkeestä tai muusta kohdasta, Collins Place:ssa sijaitsevalle toimistollemme asti.

Koruliike näyttää vähän koruttomalta aamulla ennen aukeamistaan:

Ja lopuksi vielä aika mitäänsanomaton toimistotalomme aula.. tämä on hyvinkin surkeammasta päästä auloja mitä keskustasta löytyy, useimmat niistä ovat oikeasti hienoja.

Ja kyllä, olen tietoinen Googlen Street View:stä 🙂 Googlen kuvat vaan usein ovat useamman vuoden vanhoja, joten näin tänään otettuina nämä ovat ainakin ajantasalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: