Kirjoittanut sim | kesäkuu 1, 2012

Kuvitettuja minipointteja

Tällä kertaa muutama sekalainen pointti kuvin höystettynä.

Nämä huvittavat hampurilaisliput löytyivät eilen Grill’d-ketjun ravintolasta. Ko. paikka tekee todella hyviä oikeasti maukkaita hampurilaisia ja näillä lipuillansa tuovat esille aasinsillan kautta toisenkin pointin: Australiassa nimittäin sosiaalista mediaa (Twitter, Facebook et al) käytetään hyvin runsaasti – tilastoista riippuen noin toiseksi eniten maailmassa – ja älypuhelinpenetraationkin ollessa yli 50% (vs Suomen 38%) mobiilipalveluita on paljon käytössä; twiittaamisesta kuittailu on siis ihan paikallaan..

Meidän alueen kirjastoissa on käytössä kätevät RFID-tekniikalla toimivat itsepalvelulainauskoneet; koneen päälle voi latoa kerralla muutaman kirjan kerrallaan ja lainaus on sillä selvä. Koneessa on myös muutama eri kielivalinta, viimeisenä piraatti. Tämän kun valitsee niin ensimmäiseksi ohjeekseen saa ”Use yer limey fingers ’n’ touch th’ screen t’ begin”. Enpä ole aiemmin nähnyt että International Talk Like a Pirate Day otettaisiin näin vakavasti ja pysyvästi jossain.. 😉

Ensi vuonna vanhin lapsemme on aloittamassa täällä koulun, joten olemme käyneet lähiseudun kouluja läpi pohtien missä koulussa koulunkäynti aloitettaisiin. Olemme sikäli hyvällä alueella että tarjolla on valita useammasta hyvätasoisesta julkisesta koulusta (sekä monesta yksityisestä, joita tosin emme edes harkitse). Tästä aiheesta pitää kirjoittaa oma postaus joku päivä, mutta tässä eräs ilmaston tuoma erilaisuus: lasten reput ovat monessa koulussa naulakoissa ulkona, eikä lounaan syömiseenkään ole usein tilaa kuin penkeillä ulkona.

Joko olen kertonut että rakastan täkäläisiä puistoja? Vaikka Melbournen kaupunkialue on tolkuttoman iso – kuvittele Helsinki-Lahti-Hämeenlinna-kolmio täyteen taloja kertaa kaksi – niin puistojen paljous joka puolella tekee tiiviistäkin asumisesta miellyttävää. Tässä eräs meidän lähipuistoista, jotka yleensä noudattavat samaa peruskaavaa: lapsille mukava leikkialue tai pari, siistit ilmaiset grillit, penkkejä, (siistit) julkiset vessat sekä iso nurmikenttä pallopelejä yms varten. Varsinaisesti metsään halutessaan on edessä ehkä puolen tunnin ajomatka, mutta näissä puistoissakin virkistyy perhe oikein mukavasti – sitäpaitsi jostain vierestä löytyy aina hyvä kahvila tai pari.. 😉

Kaupoissa täälläpäin on käytössä vielä heppoisia ilmaisia muovikasseja, mutta vaihtoehtoja on myös tarjolla. Erittäin yleisiä ja käteviä ovat myös nämä tyypillisesti dollarin (tai no, 99 senttiä) maksavat kestokassit jotka lisäksi tukevat suosittujen Landcare-järjestöjen työtä.

Lyhyen ajomatkan päässä meiltä avattiin vastikään uusi hieno uima- ja liikuntakeskus, Glen Eira Sports and Aquatic Centre, kuvassa lasten osasto (jossa on vesisuihkuja, liukumäkiä ja jos mitä vimpainta) sen sulkeuduttua.

Uimahalleissa on täällä se erikoinen ominaisuus että allasalueelle saa mennä kengillä – ja joutuukin, tässäkin paikassa pukuhuoneisiin pääsee vain altaan vieritse kävelemällä. Pukukaappeja ei ole, vaan tavarat joko jätetään naulakkoon pukuhuoneeseen, reppuun jonnekin altaiden reunoille tai erikseen maksettaviin tallelokeroihin. Lisäksi vähänkään isommissa uimahalleissa on ranskalaisia ja muuta vastaavaantasoista ruokaa tarjoava kahvila/ravintola – allasosastolla! Siinä sitä sitten vanhemmat voivat hörppiä lattea tai lapset uimapuvuissa mutustella ranskalaisia kesken uintien. Uima-asuista myös ns. board shortsit ovat miehillä yleisimpiä, jotka Suomessa lienevät kiellettyjä melkein kaikkialla.

Ei liene suuri yllätys jos näin ollen totean että uimahallien siisteystaso ei aina vastaa sitä mihin on Suomessa tottunut. Kurahan on täällä aikalailla tuntematon käsite, mutta sitä enemmän raahaantuu hiekkaa allasalueelle ja altaisiinkin.. Kaikkeen kuitenkin jossain määrin tottuu ja monesta uimahallista löytyvät aalto-altaat ovat loistava paikka lasten opetella surffausta, joten hyviäkin puolia toki on.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: