Kirjoittanut sim | heinäkuu 6, 2012

Dandenong Ranges sumussa

Dandenong Ranges on suosittu ulkoilualue joka sijaitsee 35km Melbournesta itään. Suuri osa alueesta on kansallispuistoa, Dandenong Ranges National Park:ia, ja alue tarjoaa mitä parhaimmat mahdollisuudet reippailuun lukuisine metsäkävelyreitteineen. Lisäksi alueelta löytyy mukavia kyliä ja muutakin nähtävää, mm. National Rhododendron Gardens (iso kaunis puutarhamainen alue jossa mm. paljon rhodoja) ja keväisin Tesselaar Tulip Festival; aiemmin käsiteltyä Puffing Billyä ei myöskään sovi unohtaa. Alue kohoaa reilun puolen kilometrin korkeuteen ja lämpötila siellä onkin yleensä muutaman asteen Melbournen kaupunkialuetta viileämpi – talvella täällä voi sataa vähän luntakin, ja kuumina kesäpäivinä on metsän viileyteen mukava paeta kaupungin kuumuutta.

Satuimme pikaisesti käymään Dandenong Rangesilla aiemmin tällä viikolla; aamun sumu oli juuri hälvenemässä ja mikäs näissä upeissa unenomaisissa maisemissa ajellessa:

Tässä vielä lyhyt 10 sekunnnin videopätkä miltä maisema ajaessa näytti (pahoittelen videokuvauksen kardinaalimokaa eli pystyvideota, mutta tähän se nyt vaan soveltuu paremmin; kannattaa myös katsoa 1080p-laadulla täysruudulla eikä tässä pikkuikkunassa):


 
Sumu hälveni pian; tämä kuva on One Tree Hill:in (harhaanjohtava nimi, paikalla on tuhansia puita ;)) picnic-alueelta joka sijaitsee ”1000 Steps (Kokoda Walk)”-kävelyreitin päässä; reitin toinen pää on Ferntree Gullyssa. Nimestä ei kannata pelästyä; portaita ei ole tuhatta, vaan itse asiassa alle 800..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: