Kirjoittanut sim | syyskuu 24, 2012

Royal Melbourne Show

Aina alkukeväästä Melbournessa järjestetään parin viikon mittainen suuri tapahtuma, Royal Melbourne Show joka on meille jo muodostunut kevään perinteeksi. Tämä parhaiten ehkä jättimäisiksi maatalousmessuiksi luokiteltava tapahtuma tarjoaa melkein kaikille jotakin, ja erityisesti runsaiden eläinkontaktiensa ansiosta on kaikenikäisten lasten mieleen.

Pelkästään kotieläinten silittelytapahtumaksi sitä ei kuitenkaan kannata erehtyä luulemaan – tämä jo 164 vuotta järjestetty tapahtuma pitää nykyään sisällä mm. aikuisten ja lasten huvipuistot, kasoittain eläinaiheista tapahtumaa ja kilpailuja, näytöksiä joka lähtöön, runsaasti ruoka- ja juomatarjontaa/esittelyä ja vaikka mitä muuta. Homman mittakaavasta saa jotain käsitystä tästä messujen maailmanpyörästä otetusta kuvasta jossa näkyy kenties 1/3-osa messualueesta kuvassa näkyvät hallit mukaanluettuna:

Matelijanäytöksen varaani ei ollut aivan yhteistyökykyinen, mutta pääpiirteissään tapahtuma on hyvin ”hands on” – eläimiä niin possuista lampaisiin kuin liskoista kanoihinkin pääsee silittelemään ja pitämään sylissä, ja pääsivätpä lapsemme ensimmäistä kertaa elämässään lypsämään lehmääkin. Ei siis tarvitse pelätä että tilaisuus olisi kuin joku eläintarha jossa varsinaista kontaktia eläimiin ei saa ottaa.

Tapahtumia on paljon niin sisätiloissa kuin ulkonakin, ja isoja halleja on omistettu eri aihepiireille siipikarjasta käsitöille. Eräs australialainen messuerikoisuus ovat niinsanotut show bagit joita varten on niillekin kokonainen iso halli. Show bag on kassi johon on kerätty jotain tuotteita – esimerkiksi karkkeja, jonkun tietyn hahmon teemaan leluja, hajuvesiä yms, ja kassit maksavat yleensä välillä muutamasta dollarista muutamaan kymmeneen. Kasseja on satoja erilaisia; itse en ole oikein tälle idealle lämmennyt, mutta jos sopivia tuotteita sattuu eteen niin kyllähän niistä voi halvalla tavaraa saada – tuotteiden yhteenlaskettu ”arvo” kun on usein monta kertaa kassin hintainen. Valitettavasti suuri osa kasseista on krääsää ja karkkia, joista en nyt niin innostu, enkä muutenkaan tykkää ostaa esivalittua pinoa juttuja.

Voin kuitenkin suositella tapahtumaa lämpimästi niin lasten kanssa matkaaville kuin muillekin; aikuisille löytyy runsaasti tekemistä ja näkemistä etenkin ruoka- ja juomapuolelta, vaikka maaseutu, eläimet tai edes huvipuisto eivät niin kiinnoistaisikaan. Kaikkea – tai edes puolia – on noilla messuilla aivan turha kuvitella näkevänsä päivässä. Vielä 2.10. asti ehtii sinne käymään!

(Erityisesti kannattaa käydä tutustumassa ”Fresh food pavilion”:in tarjontaan jossa on jos jonkinlaista herkkua lukuisilta tuottajilta.. Samassa paikassa tosin tulee välttää Woolworthsin osastoa, jossa itse itseään ”fresh food people”:ksi tituleeraava markettijätti jakaa ’palkintoina’ äärimmäisen ironisesti muovisia hedelmiä!)

Mainokset

Responses

  1. Mukava blogi, tuli luettua läpi tässä vapaata vietellessä! Mukavasti infoa löytyi tulevaa Melbourneen lähtöä varten! 6 viikkoa vielä niin on toisen vuoden viisumi taskussa ja voi alkaa oikeasti tekemään ja näkemään!
    Terveisiä Queenslandin karusta outbackista!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: