Kirjoittanut sim | marraskuu 28, 2012

Melbourne Zoo

Melbournen seudulla on kolme eläintarhaa; keskustan pohjoispuolella oleva Melbourne Zoo, puolen tunnin ajomatkan päässä lounaispuolella oleva Werribee Open Range Zoo ja tunnin matkan päässä itäpuolella sijaitseva Healesville Sanctuary. Kaikki ovat omanlaatuisiansa; Melbourne Zoo on näistä eniten ”perinteinen” eläintarha jossa on valtava kirjo eri eläimiä karhuista koaloihin. Werribee on enemmän safarityyppinen paikka jossa pääosaa näyttelevät afrikkalaiset eläimet, kun taas Healesville keskittyy austalialaisiin eläimiin – näissä ”sivueläintarhoissa” pääsee myös Melbourne Zoo:ta paremmin kosketuksiin eläinten kanssa, kuten ruokkimaan kenguruita yms.

Suhtaudun eläintarhoihin periaatteessa aina vähän varauksella, koska suurimmassa osassa tarhoja ei läheskään kaikille eläimille ole tarjolla kunnollista elinympäristöä. Täällä kuitenkin mielestäni eläintarhat ovat kaikin puolin aika hienoja, ja eläinten olot ovat mielestäni verrattain hyvät. Näin ainakin esim. Korkeasaareen verrattuna, joka sekään ei missään nimessä ole sieltä huonoimmasta päästä, ja tilaa on ihmisillekin paljon miellyttävästi maisemoidussa väljässä ympäristössä. Oikeastaan kaikki alueen kolme eläintarhaa ovat olleet erittäin positiivisia kokemuksia, ja olemmekin käyneet niissä säännöllisesti.


Perhostalo jossa sadat perhoset lentelevät vapaasti ympärillä

Melbournen eläintarhaan pääsee auton lisäksi niin junalla kuin ratikallakin. Eläintarha on auki joka päivä klo 09:00-17:00 – mieluusti pidentäisin aukioloaikaa loppupäästä, mutta täällä tosiaan useimmat tämäntyyliset paikat menevät kiinni kohtalaisen aikaisin. En tiedä miksi, mutta eräs spekulaationi on että silloin talvellakin pääsee liikkumaan päivänvalossa ja keinovalaistusta ei reiteille tarvita. Pääsymaksu on Melbournen eläintarhaan aikuisilta $26.10 ja lapsilta arkipäivisin ei-loma-aikaan $12.90 (viikonloppuisin ja koulujen loma-aikaan lapset pääsevät ilmaiseksi). Alle 4-vuotiailta ei mene koskaan pääsymaksua.

Melbourne Zoo:n alueella on paitsi tietysti paljon eläimiä niin sisä- kuin ulkotiloissakin, myös leikkikenttiä lapsille ja ihan kelvollista ruokaa (mikä on enemmän poikkeus kuin sääntö eläintarhoissa kautta maailman 😉). Lisäksi tilaa on myös piknikeille jota monet harrastavatkin – BBQ-fasiliteetteja alueelta tosin ei löydy (Werribeestä & Healesvillestä nekin löytyvät, joskin vain jos tekee varauksen).


Jopa lintutalossa tulee sellainen olo että linnuilla on vähän tilaa lentääkin

Usein eläintarhoissa kävijöiden kannattaa harkita vuosijäsenyyttä – eläintarhoihin nimittäin on mahdollista hankkia myös vuosijäsenyys, joka meilläkin on ollut jo useamman vuoden. Vuosijäsenyyden hinta on $91/v perheen ensimmäiseltä aikuiselta & $78/v toiselta – perheen lasten jäsenyys on ilmainen. Jäsenenä pääsee kaikkiin kolmeen eläintarhaan täällä niin usein kun haluaa, saa alennusta eläintarhojen kaupoista (joista muuten löytää usein ne parhaan laatuiset pehmoeläimet ja erityisesti tuliaisiksi sopivaa hyödyllistäkin tavaraa) sekä lisäksi pääsee vastavuoroisesti moniin muiden osavaltioiden eläintarhoihin. Erityisen hyödyllistä tämä on Sydneyn Taronga Zoo:n osalta joka muuten on melkoisen kallis paikka (aikuisilta $44, lapsilta $22).

Muutamalla paikallisissakin tarhoissa käynnillä vuodessa jäsenyys tulee rahallisesti kannattavaksi – koska Melbournen eläintarha on lisäksi niin iso että on ihan turha odottaa näkevänsä kaikkea kunnolla yhdessä tai ehkä kahdessakaan päivässä, on jäsenyys ihan harkittava vaihtoehto jos eläintarhoista yhtään tykkää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: