Kirjoittanut sim | elokuu 11, 2013

Oho, mitäs heinäkuulle tapahtui?

Ainakin täällä blogissa on nimittäin ollut harvinaisen hiljaista. Se johtuu tietysti primääristi siitä että elämässä blogin ulkopuolella ei ole ollut ollenkaan hiljaista, vaan kaikenlaista kiirettä.

Ensinnäkin Suomesta palatessa oli perinteinen lomastatoipumisjakso – aikaero ei meille aikuisille aiheuttanut mitään sen kummempia ongelmia mitkä eivät kahvilla olisi korjaantuneet. Isompien lastenkin aikaero-ongelmat ratkesivat muutaman yön meidän vieressä nukkumalla. Kun lennotkin sujuivat kaikkien osalta hyvin, meni paluu näiltä osin yli odotusten. Meidän 1-vuotias sen sijaan… no sanotaan vaikka niin että ilman hänen ongelmiaan kaikki olisivat toipuneet aikaerosta hyvinkin helposti 😉

Toinen kiireenaihe oli talvi-influenssa joka saavutti kuin saavuttikin meidän perheen – reilu pari viikkoa meni niin että perheestä oli useampi henkilö enemmän tai vähemmän potilaana. Ensi vuonna otan kyllä influenssarokotteen.

Kolmas kiireenaihe on työmaisemanvaihto; vaihdoin firman sisällä hommia ja työskentelen ainakin jonkun aikaa firman Chief Sustainability Office:ssa. Mielenkiintoisten ja haastavien työtehtävien lisäksi vaihtuivat näköalat toimistopisteestäni – tähän:

officeview-small

En äkkiseltään keksi näköalasta mitään muuta valitettavaa kuin että pitäisi muistaa tuon ihailulta keskittyä joskus töihinkin..

Muuten tapetilla täällä ovat kovasti lähestyvät vaalit. Ne aiheuttavat lähinnä myötähäpeän tunteita, joten ei niistä sen enempää. Kovin on amerikkalaistyyliseksi menossa meno täälläkin; erästä faktahaasteellista tapausta Queenslandista on jo ehditty tituleerata Australian Sarah Paliniksi 😉

Osittain vaalien tiimoilta tapetille ovat nousseet pari muutakin aihetta; maan taloustilanteen nopeahko huonontuminen kaivosbuumin loppumisen myötä (ja mitä sille pitäisi tehdä), sekä ns. venepakolaiset mistä tunnutaan olevan hysteerisen huolissaan. Talouden hidastuminen on tietysti suhteellista; täällä pidetään lähes kriisinä sitä että ennusteet ensi vuoden talouskasvusta ovat luokkaa 1.9% – 2.75%; suoranaista taantumaa ei (ainakaan uskalla) ennusta kukaan. Pakolaisista taas yleistä asennetta vs faktoja kuvastaa edelleen hyvin tämä muutaman vuoden vanha sketsipätkä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: