Kirjoittanut sim | syyskuu 4, 2013

Kerro kavereillekin, ettei tänne ole veneellä tulemista

Tulevana viikonloppuna vietetään Australiassa vaaleja. Jätän sen kommentoinin The Economistin komppaamiseen joka tukee Ruddia, mutta toteaa että ”The choice for voters, frankly, is not great.”. No ei ole, ei, ja valitettavasti kahdesta huonosta ”päävalinnasta” vielä se huonompi näyttää olevan todennäköinen voittaja..

Mutta siitä pakolaisiin. Hallituksen äskettäin julkistama uusi pakolaispolitiikka – missä veneellä saapuvilta pakolaisilta kielletään maahan asettautuminen koskaan – on aiheuttanut paitsi valtavan porun sekä täällä ja ulkomailla, myös hallituksen taholta mielenkiintoisen informaatiokampanjan. Sitä harrastetaan epäilemättä veneiden lähtömaissa, mutta myös täällä Australiassa.

Tähän törmäsin radiota autossa kuunnellessani kun mainosten joukossa kuului yllättäen hallituksen tällainen ”tietoisku” – selkosanaisen viestin tarkoituksena on kehoittaa jo täällä olevia kertomaan mahdollisesti tutuille pakolaisystäville/sukulaisillensa että veneellä tulo ei kannata. Anekdootteja siitä miten pakolaiset nyt vaativat salakuljettajilta rahojaan takaisin on kuulunut, joten ”veneiden pysäyttämisen” mielessä tämä sinänsä epäinhimillinen politiikka varmaan toimii. Webisivuilla esitellään uusi politiikka karusti ja selkeästi: veneellä ei ole tulemista. Kaikki tämä siksi että australialaiset ovat tosiaan jotenkin allergisia ”venepakolaisiin”, vaikka heitä tulee lentokoneella paljon suurempi määrä..

Lienee selvää että tämä käytäntö vaihtuu taas kohta johonkin muuhun joko hallituksen vaihdoksen, kansainvälisen painostuksen tai jonkun muun seurauksena. Mielenkiintoista mielestäni kuitenkin on se miten aktiivisesti hallitus täälläkin kampanjoi että tulossa olevia tuttuja tai sukulaisia informoitaisiin uusista säännöistä.

Mainokset

Responses

  1. Ok. Emme tule siis veneellä! 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: