Kirjoittanut sim | helmikuu 23, 2014

White Night Melbourne

Viime yönä järjestettiin White Night Melbourne-niminen tapahtuma; tämä 12h La ilta-seitsemästä Su aamu-seitsemään kestävä tapahtuma muistuttaa hiukan valoon keskittynyttä Taiteiden Yötä Helsingissä; vaikka tapahtumia oli räp-esityksistä kuviokelluntaan, pohjautuu tapahtuma vahvasti erilaisiin valoteoksiin. Tapahtuma sijoittui pääosin keskustan alueelle parin korttelin levyydeltä Swanston Streetin varrelle, ja se olikin muulta liikenteeltä suljettu. Paikalle ilmaantui valotaidetta yms ihastelemaan reilut 500,000 ihmistä arviolta parin nelilökilometrin kokoisella alueella, joten tilaa niille jalankulkijoille vaadittiinkin jonkun verran..

Paikalliseen tapaan suurten yleisötapahtumien osalta alkoholin nauttiminen oli tapahtuma-alueella kokonaan kielletty, joka osaltaan auttoi pitämään yön perheystävällisenä. Ihan keskustaan Flinder Streetin aseman tienoille ja Swanston Streetille en olisi kyllä lasten kanssa lähtenyt – välillä tuntui joukkojenhallintalogistiikka olevan järjestäjiltä vähän kadoksissa ja ruuhkat olivat ajoittain melko toivottomia. Vähänkin sivummalla onneksi mahtui liikkumaan ja joen eteläpuolisella alueella oli väljää. Itse kävin paikalla kuvaamassa illasta ja alkuyöstä; voisi kuvitella että aamua kohden väkimäärä vähän väheni. Joka tapauksessa toivoisi ensi vuonna järjestäjien kiinnittävän entistä enemmän huomiota tapahtumien hajauttamiseen – ja pääväylänä toimivalle Swanston Streetille ei kyllä oikeasti mahtuisi mitään katuesiintyjiä niinkuin siellä nyt oli jumetuksia pahentamassa.

Tapahtuman luonteesta saa kuitenkin paremman käsityksen kuvista, joten sen suuremmitta selityksittä tässä joitakin kuvia yöstä. Huomaa että normaalista tyylistä poiketen kuvat suurenevat klikkaamalla. Suurin osa teoksista oli joko vaihtuvia tai liikkuvia, joten kuvat eivät toki tee tälle tapahtumalle täyttä oikeutta.

IMG_2947
Flinder Streetin vartta Federation Squarea vastapäätä

IMG_2991
Flinders Streetin aseman tienoilla porukkaa oli vähintäänkin riittävästi, ellei jopa ruuhkaksi asti 😉

IMG_2974

IMG_3016
Samoin Swanston Street muistutti paikoin lähinnä jalankulkijoiden parkkipaikkaa.

IMG_2889
Flinders Streetin aseman viereinen silta oli valaistu vaihtuvin teoksin.

IMG_2983
Mm. kasvava puu rakennukseen heijastettuna

IMG_3029
Kirjaston julkisivua koristivat dinosaurukset

IMG_2956

IMG_2918
Yarra-joen varrella oleviin puihin oli heijastettu ilmeileviä naamoja

IMG_2940
Taidetta syntyi myös yön aikana aktiivisesti lisää

IMG_2906
Ehkä lempiteokseni; valtavat valotykit taivaalle…

IMG_2879
.. loivat mm. hienon UFOmaisen tunnelman.

IMG_2932
Ja mitäpä olisikaan massatapahtuma Melbournessa ilman loistavaa katuruokaa!

Ps. Aiheen vierestä: vanhan digijärkkärin ja iPhonen lisäksi mukana oli Nokian Lumia 1020; olin pääosin positiivisesti yllättynyt jäljestä mitä sillä sai, etenkin kun ottaa huomioon sensorin pienen koon. Hämärävideo ei ole vielä ihan toivomallani tasolla, mutta kuvat olivat yllättävänkin hyviä; tässä yksi esimerkki. Rasittavinta kamerassa oli parhaalla laadulla kuvattaessa viive kuvien ottamisen välillä (sekunteja). iPhonen kamera sen sijaan on edelleen jos ei käyttökelvoton niin ainakin julkaisukelvoton hämärssä, vaikka hyvässä valaistuksessa silläkin arkiotoksista pärjää jo ihan mukavasti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: