Kirjoittanut sim | huhtikuu 29, 2014

Tähtiä ja shoppailua(?!)

Niinkuin on aiemminkin ollut puhetta, katujen valaistus pimeään aikaa ei varsinaisesti ole Melbournen tai Australiankaan vahvoja puolia – pääkatujen ulkopuolella on kutakuinkin pimeää pimeään aikaan. Huonosta valaistuksesta on toki myös hyötyä, ja eräs ilonaihe siitä on tähdet. Tähtitaivas nimittäin näkyy kohtuuhyvin kaupunkialueellakin, puhumattakaan siitä jos sitä menee katsomaan vähän syrjemmälle valoilta karkuun. Outbackillä tähtitaivas on tietysti vielä omaa luokkaansa ja kokemus sinänsä, mutta näin lähiöiden laidallakin asuessa Linnunrata erottuu hyvin paljain silmin. Allaoleva kuva – joka suurenee klikkaamalla – on aika äkkinäinen räpsäys toissaillalta joten ei laadultaan mitenkään kehuttava, mutta jotain käsitystä siitäkin saanee ”arkitähtitaivaasta”. Tykkään.

stars-small

Tähdistä harvinaisen maallisiin asioihin. En ole ikinä ollut mikään suuri ns. shoppailun ystävä – tai oikeastaan pienikään sen ystävä. Niille ketkä moisesta pitävät tarjoaa Melbourne kuitenkin todennäköisesti Australian parhaat vaihtoehdot sen harrastamiseen. Vielä vähemmän tykkään isoista ostoskeskuksista vaikka niissä joskus tuleekin asioitua – mielummin tuen lähiöiden pienempiä paikallisia kauppoja.

Jos niitä ostoskeskuksia kuitenkin hakee niin silläkin saralla Melbournella on kyllä mitä tarjota. Eteläisen pallonpuoliskon suurin ostoskeskus Chadstone Shopping Centre sijaitsee keskustasta 19km ~kaakkoon ja suuria ostoskeskuksia on ripoteltu ympäri kaupunkia muutenkin – ainakin Westfield Fountain Gate, Highpoint Shopping Centre, Westfield Knox, Westfield Southland ja Westfield Doncaster ovat kokoluokassa ”Itäkeskus tai isompi”.

Keskustastakin löytyy pari mainitsemisen arvoista uutuutta – esimerkiksi äskettäin avattu Australian ensimmäinen – ja yksi maailman suurimmista – H&M. Paikka on kerännyt sen verran suuren kiinnostuksen että näin muutama viikko aukeamisen jälkeenkin sinne näyttää olevan jonoa:

hm

Uusimpana isona tulokkaana on muotiin keskittyvä Emporium Melbourne-ostoskeskus. Kävelin eräs päivä sen läpi ja onhan se(kin) hienon näköinen:

ostari

Minä palaan silti mielummin tuijottamaan tuota luonnon tähtitaivasta.. 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: