Kirjoittanut sim | heinäkuu 22, 2014

Sekalaista

Chief Resilience Officer

  Resilience on sana jolle ei ole olemassa hyvää suomenkielistä vastinetta – virallinen käännös. ”sitkeys” ei oikein anna oikeaa kuvaa, mutta kyseessä on siis käsite joka viittaa kestävyyteen, ongelmista selviämiseen ja nopeasti niistä palautumiseen. Konsepti tullee tutummaksi ilmastonmuutoksen ja muiden globaalien haasteiden myötä.

  Melbourne oli yksi 33:sta Rockefeller Foundation:in apurahan saajista jolla kaupunkiin mm. palkataan Chief Resilience Officer. Mielenkiinnolla jään seuraamaan mitä tällä 100 Resilient Cities Centennial Challenge-projektin saralla saadaan aikaiseksi. Lisää aiheesta täällä.

Politiikkaa arjessa

  Kuten olette saattaneet havaita, Australiassa on tällä hetkellä kenties demokratioista älyvapain hallitus ikinä. Ei siis siitä sinänsä sen enempää, muuten tulee rumaa tekstiä.

  Politiikka kuitenkin näkyy välillä yllättävänkin paljon katukuvassa. Esimerkiksi palolaitoksen aitoja koristavat seuraavanlaiset julisteet:

  ffposter

  Kontekstia: Napthine on Victorian osavaltion pääministeri joka omien sanojensa mukaan panostaa mm. palolaitoksiin. Palomiehet (tai ainakin kattojärjestönsä) ovat asiasta jokseenkin eri mieltä, ja näillä raflaavilla julisteilla pyritään saamaan kannatusta heidän kannalleen.

  Toinen ryhmä joka kampanjoi näkyvästi ovat ambulanssimiehistöt; Victoriassa heidän palkkauksensa on maan huonointa, ja palkkaneuvotteluita on väännetty jo aika pitkään. Paitsi että jokaista ambulanssia koristavat iskulauseet (en nyt tähän hätään onnistunut nappaamaan yhdestäkään kuvaa) niin jalkautettunakin viestiä levitetään – tällaisia lehtisiä jaettiin aamulla juna-asemalla:

  amboposter

  Tästäkin puolesta hallituksella on oma kantansa, ja se yrittää houkutella $3,000 ”bonuksella” ensihoitajia hyväksymään tarjotun sopimuksen. En ole asioiden oikeasta laidasta niin hyvin perillä että ottaisin kumpaankaan sen vahvempaa kantaa – kiistojen julkinen kampanjointi on kuitenkin mielenkiintoista ja merkillepantavan erilaista kuin Suomessa.

Yarra Valley kelpaa talvellakin

  Kuten monet muutkin Australian isommista kaupungeista (Kuuluisimpina Adelaidessa Barossa Valley, Perthissä Swan Hill ja Sydneyssä Hunter Valley), Melbournekin sijaitsee lähellä hyviä viinirypäleiden kasvatusalueita. Kuuluisin täällä lienee Yarra Valley jonne pääsee keskustasta noin tunnissa – kotoamme lähimmille viinitiloille on noin viiden minuutin matka. Alue on suosittu paitsi viinitilojensa vuoksi myös mm. kuumailmapalloiluun.

  Työyhteisön kanssa kuitenkin kävimme lähinnä viini- ja juustotiloja kiertämässä yhden päivän viikko sitten. Vaikka on keskitalvi ja sää vähän sen mukainen (viileä) kyllä Yarra Valleyssä kelpaa näin talvellakin käydä:

  yv1

  yv2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: