Kirjoittanut sim | elokuu 21, 2014

Sosiaalinen media Australiassa

Sosiaalisen median aktiivisia käyttäjiä Australiassa on tämän mukaan seuraavasti:

 • Facebook: 13,400,000 (59% väestöstä) – vs 2,117,000 Suomessa (39% väestöstä)
 • LinkedIn: 3,900,000 (17% väestöstä) – vs 388,000 Suomessa (7% väestöstä)
 • Twitter: 2,791,300 (12% väestöstä) – vs 302,000 Suomessa (6% väestöstä)

(Edit: lisäsin ylläolevaan Suomen vertailuluvut jotka @hponka ystävällisesti vinkkasi)

Suomesta on vaikea löytää yhtä ajantasaista tilastoa aktiivisista käyttäjistä; jos jollain on antaa tämän vuoden puolelta tilastoja, mielelläni tekisin noista vertailuja. Mutu-tuntumalla kuitenkin sosiaalisen median käytössä ollaan Suomessa vielä aika kaukana Australiasta. Otettakoon eräänä esimerkkinä vaikka VR, joka viimein tänä vuonna varmastikin osittain feikkitili-@ValtionRautatie:n kannustamana saapui Twitteriin handlella @VRpalvelu. Feikkitili on näköjään vaiennut tammikuussa, joka on suuri sääli.

Sääli sikäli että feikkitilien ja virallisten tilien välille syntyy täällä joskus mitä hauskimpia keskusteluja kun kumpikaan osapuoli ei ota toista turhan vakavasti. Eräs parhaita esimerkkejä on Melbournen paikallisjunien operaattori @MetroTrains ja vastaava vinoilutili @FakeMetroTrains joka ..ttuilee minkä ehtii. Vaikka teksti välttämättä ei olekaan 100%:sen ystävälliseksi luokiteltavaa, kuten näistä esimerkeistä voi havaita:

fm-example1

fm-example2

.. niin lakisyytteiden ja vaatimusten sijaan sekä oikea Metro Trains että Fake Metro Trains ovat jonkinlaisessa yhteisymmärryksessä keskenään. Tästä syntyy ainakin paikallisen kontekstin tietäville älyttömän hauskoja keskusteluja, kuten alla olevat pari esimerkkiä:

metrotweets

Ja toinen esimerkki:

metrotweets2

Suomessa asuvat voisivat kommentoida miten sosiaalinen media on siellä nivoutunut osaksi päivittäistä asiointia eri paikoissa, vai onko. Jotenkin epäilen että kovin monelta suomalaisfirmalta löytyisi yhtä paljon inhimillistä huumorintajua sosiaalisessa mediassa toimimisessa.

Toisaalta Twitterissä käydään myös asiallisempaa ja ”raskaampaa” keskustelua. Esimerkkinä toimikoon Wheeler Centre joka tällaisilla keskustelunaloitusmerkeillä herättelee keskustelemaan vakavemmistakin asioista.

IMG_0569.JPG

Mainokset

Responses

 1. Ihan mahtava postaus!

  Olisi mielenkiintoista kuulla, miten asutraliassa työttömien työnhaku toimii. Työkkärien kautta? Onko koko homma yksityisellä sektorilla? Maksetaanko työttömille jotain toimeentulotuke tms, niinkuin suomessa on mahdollista semmoista saada.

  Mukavaa kevättä!

  • Kiitos!

   Pääasiassa työttömien työnhaku on oman aktiivisuuden varassa, ihan samanlaista ”työkkäriä” kun Suomessa ei varsinaisesti ole – työnhakuun tarjoaa kuitenkin useampi organisaatio apua, kts. http://www.humanservices.gov.au/customer/subjects/looking-for-work – Valtio kyllä pyörittää työnhakupalvelua (http://www.jobsearch.gov.au/), mutta monta muutakin palvelua on (suurin on http://www.seek.com.au/).

   Työttömille on toimeentulotukea, mutta tästä en valitettavasti (tai onneksi!) ole ihan perillä millä kriteerein sitä maksetaan. Veikkaan että kriteerit ovat tiukemmat kuin Suomessa, ja etenkin nuorten osalta niitä ollaan parhaillaan kiristämässä. Työttömyyskorvauksen suuruusluokka on ~$1100/kk.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: