Kirjoittanut sim | elokuu 22, 2014

86 päivää

Niin pitkä oli ”talvi” tällä erää, jos määritelmänä käytetään miten monta yhtäjaksoista päivää päivän ylin lämpötila jäi alle +20C:n. Tänään lopputalvi hellii täydellisellä aurinkoisella säällä ja juuri äsken virallinen lämpötila kipusi +20C:hen; viimeksi sen yli päästiin toukokuun 27. päivä. Kesäkuun korkein oli +19C ja heinäkuun +19.9C joten lähelle tultiin kyllä siinä välilläkin välillä. Talvi on siinä mielessä ollut lempeä että päivän korkein lämpötila ei ole kertaakaan jäänyt alle +10C:n.

Vaikka syksyllä ja alkutalvesta näytti siltä että tulossa olisi vahvakin El Niño, on tämän mahdollisuus viime aikoina merkittävästi laskenut. Nyt näyttää siltä että jos El Niño ylipäänsä tulee, siitä tulee voimakkuudeltaan korkeintaan keskiverto. Tännepäin tämä on hyvä uutinen, koska El Niño vähentäisi Australiassa sateita ja nostaisi lämpötiloja. Ennätyskuivuuden kourissa kärvistelevälle Kalifornialle uutinen taas oli huono; sinne El Niño taas olisi ollut hyvinkin tervetullut, samainen ilmiö kun tuo sateita sinnepäin.

Nätti päivä pääkonttorilla – aka Death Star, viitaten siihen että kilpailija Optus:ssa Telstra tunnetaan aliaksella ”The Evil Empire”.. 😉

HQ

Että tervetuloa kesä vaan! Ei kun kevät..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: