Kirjoittanut sim | lokakuu 25, 2014

Kansalaisuustesti, maaseutuhunajaa ja katutaidetta

Kansalaisuustesti

Ensin lyhyt päivitys kansalaisuustestistä, joka oli pari viikkoa sitten. Homma meni näin: paikalle virastoon Melbournen keskustassa mentiin sovittuun aikaan, jossa ensin tarkistettiin paperit. Netitse hakemuksen tehneenä ja paperit skannaneena kaikki alkuperäiset piti viedä (ja jättää) tapaamiseen, jossa ne tarkastettiin noin vartissa.

Paperijuttujen jälkeen virkailija sanoi voivansa hyväksyä hakemuksen myöhemmin samana päivänä testin jälkeen (oletti ilmeisesti että testistä pääsee läpi.. 😉) jonka jälkeen kansalaisuusseremonia olisi joko marraskuussa tai tammikuussa, riippuen miten niissä on meidän kunnassa tilaa.

Sitten oli itse testin vuoro, joka tehtiin erillisessä huoneessa tietokoneella. Simppeleitä monivalintakysymyksiä (3 vaihtoehtoa per kysymys, yksi oikea vastaus) on 20kpl, joista 75% pitää saada oikein. Aikaa on ruhtinaalliset 45min, mutta suuresti hämmästyn jos joku saa siellä yli 10min tuhlattua. Itse klikkailin kysymykset alle 5min:ssa läpi, joka kenties kertoo jotain niiden vaikeustasosta. Näistä esimerkkikysymyksistä saa vähän esimakua minkätyyppisistä on kysymys. Aika peruskamaa. Peruspäivämäärät, kuten First Fleetin saapuminen, pitää toki osata.

Testin tuloksen saa heti testin jälkeen, ja homma onkin siltä osin selvä. Pari päivää testin jälkeen postista kolahti maahanmuuttoministeriltä lappu aiheella ”I am pleased to inform you that your application for Australian citizenship has been approved.” . Seremoniassa pitää siis silti käydä ennen kuin homma on oikeasti ohi, ja seremoniakutsu seurannee tässä lähiviikkoina.

Lähihunajaa

Hunajasta ja sen aitoudesta käydään aina välillä keskustelua siellä sun täällä (EU:ssa tilanne käsittää). Yksi tapa varmistaa hunajansa aitous – ja tukea paikallistaloutta – on hakea se suoraan paikalliselta mehiläishoitajalta (tai tietysti pitää itse mehiläispesää niinkuin pari kaveria tekevät). Meitä kohtalaisen lähellä on useampikin tällainen paikka; tämäkin myyntipiste sijaitsee tien varrella (varsin kelvollisissa maisemissa):

honey2

.. ja usein ”myyntipiste” on vain tällainen kaappi hunajapurkkeja sekä vieressä oleva rahapurkki johon rehellisyysperiaatteella maksetaan ostetut hunajat. Kätevää, herkullista ja taatusti aitoa.

honey1

Katutaidetta

Kuten on aiemminkin ollut puhetta, Melbourne on tunnettu loistavasta katutaiteestaan. Teokset vaihtuvat parhailla paikoilla tiuhaan, joten tässä taas muutama otos viime viikolta:

streetart-oct14-1

streetart-oct14-2

streetart-oct14-4

streetart-oct14-3

Mainokset

Responses

  1. Hmm. En ole muuttamassa Australiaan, enkä ole siellä asunut, puoli vuotta yli 20 v sitten oleskelin… Mutta teinpä huvikseni tuon esimerkkitestin, ja meni heti heittämällä 16/20 oikein. Mielenkiintoista. 🙂 Blogisi on muuten mielenkiintoinen, mukava päästä kurkistamaan Australian juttuihin eri kanteilta. Voi kun pääsisi sinne taas!

    • Kiitos kommentista! Tuo testi kyllä on enemmän luetun ymmärtämisen testi kuin mikään tietokoe – en usko että kenelläkään auttavasti englantia osaavalla jää homma siitä kiinni.

      Kyllähän sitä tänne pääsee näin ”vanhemmallakin” iällä, otat vaan selvää vaihtoehdoista! 🙂

  2. Hei, oikeasti hyva blogi jota on mukava seurata.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: