Kirjoittanut sim | tammikuu 8, 2015

Wilsons Promontory

On ollut vaihteeksi vähän hiljaisempaa blogirintamalla kesäloman johdosta. Eräs pitkään suunniteltu juttu mikä vihdoin saatiin toteutettua on Wilsons Prom:illa telttailu missä vierähti ensimmäinen lomaviikko – Wilsons Promontory on Melbournesta kaakkoon sijaitseva suuri, yli 500km2:n laajuinen kansallispuisto joka on lievästi sanottuna upea. Alueella on satoja telttapaikkoja ja jonkun verran vuokrattavia mökkejä myös.

Kovin paljon täydellisempää lomailupaikkaa en äkkiseltään pysty keksimään; telttailualue sijaitsee Tidal River-joen ja merenrannan ”välissä”, Oberon-vuoren vieressä. Niinpä teltalta 2min kävelyn päässä ovat tällaiset maisemat joella, joka ei-juuri-virtaavana ja hyvin matalana samalla toimii turvallisena leikkipaikkana lapsille – mittakaavaa antamaan voi etsiä kuvassa olevat pari pientä seikkailijaa. (Toisin kuin yleensä muuten, näitä kuvia saa suurennettua klikkaamalla jotta maisemat pääsevät vähän paremmin oikeuksiinsa).

wilsons3

5min kävely jokea eteenpäin tuo kalastuspaikoille; maisemat ovat sielläkin ihan kohtuullisia:

wilsons2

Toiseen suuntaan kun tepastelee 5min, saapuu Norman Beach:ille joka tarjoili toinen toistaan upeampia auringonlaskuja:

wilsons6

Vaihtoehtoisesti voi kävellä puoli tuntia eteenpäin, jossa on seuraava ranta, Squeky Beach; nimi tulee rannan hiekan rakenteesta joka aiheuttaa sen että se vinkuu askelten alla. Aika veikeän kuuloista ja jälleen varsin kelvollinen ranta:

wilsons5

Lapsilla riittää tilaa leikkiä; niinkuin lienee aiemminkin ollut puhetta, tila on yksi Australian parhaita ominaisuuksia. Helposti pääsee upeisiin paikkoihin joissa on joko ainoa tai lähes ainoa ihminen. En voisi näiden rantojen jälkeen kuvitellakaan nauttivani Välimeren tyyppisistä täyteen ahdetuista turistirannoista..

wilsons4

Oberon-vuorellekin voi kävellä joko suoraan (7km) tai autolla puoliväliin mennen (3.5km), ja sieltä avautuvat jokseenkin upeat näköalat myös; tuossa ensimmäisen rannan vieressä voi havaita ison leirintäalueen:

wilsons1

Toinen pikkuisen tekemistä aiheuttanut juttu on että talomme valmistui vuoden lopulla ja edessä oli pikapakkaus, muutto ja kaikki sen mukanaan tuomat muutto-, asettautumis- yms härdellit. Tällainen meidän modernista metsävajatalostamme nyt sitten tuli (kuvien Copyright Lisbeth Grosmann):

house1

house2

Ensi viikolla olisikin sitten tiedossa karu paluu töihin, lomat kun ovat tältä erää ohi 😦 Onneksi syksymmällä seuraa vielä toinen jakso.

Mainokset

Responses

  1. Alusta asti aloitin blogiasi lukemaan joku aika sitten ja on tullut ahmittua se tähän nykyaikaan nyt. Hienoa, että viitsit näin perusteellisesti kertoa asioista. Linkit yms. ovat mahtavasti kerättu tietopaketti.

    Australia-kuume sen kuin kasvaa, joskin muuttaminen on tasolla haave (ainakin toistaiseksi). Kuitenkin mitä enemmän muuttamisasioihin olen nyt tutustunut, sitä enemmän se vaihtoehto alkaa tuntua jopa toteutettavalta haaveelta perheellemme.

    Kiitos siis hyvästä blogista.

  2. Kiitos kommentista, mukava kuulla että blogista on ollut iloa! Toivottavasti pääsette edes kunnon lomamatkalle tänne 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: