Kirjoittanut sim | kesäkuu 25, 2015

Kesäkuun sekalaiset

Sosiaalisen ja muunkin median kautta ei ole jäänyt epäselväksi että Suomen kesä ei varsinaisesti ole tähän mennessä helteillä hellinyt. Toivotaan että tilanne paranee eikä koko kausi jää heiton ”Suomen kesä on vuoden paras päivä”-tasolle.. Talvi täällä sen sijaan on toistaiseksi sujunut melko mukavissa merkeissä – vaikka muutama päivä sitten aamulla oli kotikukkuloilla peräti -1C, eilenkin päästiin vielä +18C asteeseen päivällä. Kylmin kuukausi täällä on kuitenkin heinäkuu, joten ihan näin vähällä ei varmaan talvesta selvitä. Tyypillisesti talven päivälämpötilat ovat siinä +15C:n tienoilla.

Vuoden pimeimmästä ajasta on selvitty hengissä, mikä ei toki täällä ole mitenkään kovin kummoinen saavutus – nyt pimeimpäänkin aikaan kun aurinko nousee puoli kahdeksan maissa ja laskee viiden jälkeen – päivän pituus on lyhimmilläänkin 9h 32min. Olen siitä onnellisessa asemassa että sekä kotona että töissä on mahtavat mahdollisuudet auringonnousun ihailuun. Viikonloppuina aamumaisema kotona näyttää tältä:

sunrise1

Töissä sain komennuksen toiseen duuniin joiksikin kuukausiksi ja uusi työpiste sijaitsee pääkonttorin 39. kerroksessa. Sieltäkin avautuvat siis varsin kelvolliset maisemat:

sunrise2

Ruokaa!

Olen todennäköisesti kyllästyksiin asti kehunut Melbournen ruokatarjontaa niin kahviloiden, ravintoloiden kuin laadukkaan ruoan osalta muutenkin. Silmiin sattui eilen parikin artikkelia tästä teemasta; Guardian kirjoittaa Melbournen ruoka-skenestä otsikolla A taste of Melbourne: Australia’s cuisine capital ja Good Food kehuu ansaitusti kahvilakulttuuria otsikolla Why Melbourne has the best cafes in the world.

Edelleen pidän käytäntönä lounastaa joka viikko vähintään yhdessä uudessa paikassa. Pari viikkoa sitten kohteeksi sattui Meat Maiden, nimensä mukaisesti varsin lihaisa ravintola. Meat Maiden edustaa kuitenkin tyypillistä Melbourneläistä ravintolaa paitsi hyvän ruoan osalta myös toisella tapaa – kadulla kävellessä paikka on helppo missata kokonaan. Ravintola kun sijaitsee keskustan pienellä sivukadulla; niille ja vielä pienemmille kujille on enemmän tai vähemmän piilotettu satoja loistavia paikkoja. Ravintola on kokonaan kellarissa, ja kadulle päin näkyy vain pieni kyltti ja ovi:

restaurant

Täällä ei siis kannata ravintolaa arvioida ulkonäön tai kadulle näkyvän prameuden perusteella, muuten missaa monta hyvää paikkaa.

.. ja ruoansulatusta

Hyvä ruoka tuo helposti mukanaan lieve-ilmiöitä kertyvän painon muodossa. Vaikka ulkoliikuntamahdollisuudet ovat loistavat, aina välillä on / olisi kiva käydä kuntosalillakin. Vihaan kuitenkin syvästi kuntosaleilla yleistä kuukausimaksullista systeemiä ”erikois”tarjouksineen, liittymismaksuineen yms.

Taannoisen sairausvakuutusfirman vaihdon yhteydessä bongasin Medibankin Gymbetter-palvelun joka on kuin tehty minulle; iPhone tai Android-applikaation kautta käytettävä systeemi mahdollistaa neljän eri kuntosaliketjun käyttämisen kertamaksuilla, ilman mitään typeriä sopimuksia. Hintakaan ei ole paha; $8.50/kerta Medibankin asiakkaille, $11.95/kerta muille. Lisäksi jos sattuu käyttämään palvelua 8 kertaa kuukaudessa, loppukuun käynnit ovat ilmaisia – maksimihinnaksi siis tulee $68/kk.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: