Kirjoittanut sim | kesäkuu 26, 2015

Lounasta Uberillä

Olin juuri miettimässä mistä sitä tänään nopeasti hakisi kiireisen päivän lounaan, kun lounastarjous tulikin yllättävältä taholta – Uberilta. Uber, joka tietysti paremmin tunnetaan taksipalveluistaan, julkisti yhteistyön täkäläisen OzHarvest:in kanssa ja kuskasi tänään tilaisuuden kunniaksi Melbournessa ja viidessä muussa kaupungissa erikoislounaita asiakkaille.

OzHarvest on hyvä esimerkki toiminnasta joka pyrkii vähentämään ruokahävikkiä hyvään tarkoitukseen; hyväntekeväisyysorganisaatio joka hakee ylijäämäruokia ja -aineksia mm. ravintoloista, ruokakaupoista, kahviloista, yritystilaisuuksista urheilustadioneilta yms ja toimittaa ne muille järjestöille ateroiksi tehtäviksi ja vähäosaisille jaettavaksi. OzHarvestin kautta on kulkenut tarvikkeet jo yli 35 miljoonaan ateriaan.

Uberin lounasannokset eivät kuitenkaan olleet ylijäämätavaraa, vaan lounas oli toteutettu täällä Melbournessa George Calombaris:ksen ravintoloiden kanssa. George on kuuluisa paikallinen kokki joka omistaa läjän kohtalaisen kovatasoisiakin kreikkalaistyylisiä ravintoloita. Uberin The GC Lunch Box sisälsi ruokalajeja neljästä kaverin ravintolasta; edustettuina olivat The Press Club, Gazi, Hellenic Republic ja Mastic tällaisella kokonaismenulla:

uber4

Annoksen hinta kun oli mielestäni kohtuulliset $12 (~€8) ja meni hyvään tarkoitukseen niin pitihän sitä koittaa. Tilaus toimi kuten Uber-kyyti tavallisesti, valittiin autoksi vain vaihtoehto ”Harvest”:

uber1

.. paitsi että lounas ei tullutkaan paikalle autolla, vaan kävellen! Näin on toki helpompi keskustaoloissa toimia kun ei tarvitse huolehtia hetkeksikään pysäköimisestä. Samalla oli hyvä tilaisuus jutella Uberilaiselle, joka tässä tapauksessa oli purjehduksenopettaja joka Uberilla hankki lisätienestejä muuten hiljaisempana purjehduskautena. Lounaita pitkin keskustaa oli tänään toimittamassa kuulemma parikymmentä kaveria. Mielenkiintoinen lisäpointti oli että työntekijöitä oli varoitettu mahdollisesti aggresiivisista ”normaalien” taksien kuljettajista, jotka eivät täälläkään Uberista juuri tykkää.

Lounas-Uber (huomaa aina lataukseen kytketty puhelin…millään laitteella kun ei kovin pitkään GPS yms käytöllä selviä):

uber2

Itse lounas tuli isossa boksissa, joka purettuna näytti tältä. Annokset yksinään olivat pienen puolella, mutta kun niitä on useampi niin kyllä tällä lounaalla nälkä lähti. Ja oli hyvää, niinkuin olettaa saattoi.

uber3

Kokonaisuutena kokemus oli oikein positiivinen; muutaman kerran sai tosin yrittää ennen kuin vapaa ”auto” löytyi, ilmeisesti suuren suosion takia. Saa nähdä tuleeko lounastoimituksista Uberille joskus täällä osa vakiotoimintaa niinkuin New Yorkissa ja Chicagossa; lounas ja myös niiden toimitus on täällä tosin jo valmiiksi sen verran kilpailtu sara että suora kilpailu voisi mennä hankalaksi Uberillekin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: