Kirjoittanut sim | elokuu 21, 2015

Kotiseutuaktivismia

SnapSendSolve – helppo tapa raportoida ongelmat

Yksi käytännöllisimmistä applikaatioista täällä on iPhone & Android-puhelimille saatavilla oleva SnapSendSolve. Kyseessä on raportointityökalu jolla voi helposti lähettää tietoja erilaisista ongelmista kaupungin/kunnan viranomaisille. Tyyliin jos tiessä on kuoppa tai tiellä rojua, viemärikaivon kansi on pois paikoiltaan, leikkipuistossa keinu on rikki tai muuta vastaavaa. Olen käyttänyt applikaatiota useamman kerran ja se on erittäin kätevä tapa saada helposti tieto ongelmista tieto oikealle taholle. Raportin väsää sillä nopeasti, kuva + yhteystiedot mukaan ja applikaatio ottaa paikkatiedonkin haluttaessa automaattisesti:

snapsendsolve

Raportti lähtee tilanteesta riippuen joko paikan kunnalle tai muulle ko. asiaa hoitavalle taholle kuten vesilaitokselle.

Pelkkä raportointi toki ei paljon iloa tuota, ellei asialle tehdä jotain. Olenkin ollut erittäin positiivisesti yllättynyt miten hyvin kunnat täällä tuota(kin) kautta tulleeseen palautteeseen reagoivat. Esimerkkinä tapaus tältä viikolta. Huomasin maanantaina että joku ääliö oli ajanut kotitiemme liikenteenjakajamerkin yli:

merkki

Otin merkistä töihin lähtiessä ylläolevan kuvan ja lähetin SnapSendSolve-applikaatiolla tiedon eteenpäin.

Keskiviikkona kunnalta tuli kuittaus viestistä ja tieto että huoltopyyntö on lähetetty tieosastolle.

Torstaina töistä palatessa merkki oli korjattu:

fixedsign

Ottaen huomioon että kyse oli pienen tien liikenteenjakajamerkistä, eli ei mistään kovin kriittisestä, oli aika hienoa että se korjattiin muutamassa päivässä.

Kunta joka huolehtii asioistaan

Vaikka rates:it eli kunnallismaksut ovat, erinäisistä syistä johtuen, tämänhetkisen kuntamme alueella Melbournen seudun korkeimpia, en valita. En valita ensinnäkään siksi että kunta, kuten yllä havaittiin, ottaa pikkuisetkin huoltotehtävät tosissaan. Lisäksi kuntamme käyttää mielestäni rahoja erittäin kannatettaviin hankkeisiin – on mukava nähdä että asukkaiden tarpeista huolehditaan siltä osin kun se kunnan vastuulla on (hiukan lisää liittovaltion vs osavaltion vs kunnan vastuualueista tässä postauksessa). Esimerkkeinä kunnan tämän vuoden budjetista muutamia menossa olevia investointeja ja projekteja (kunnassa joka on väkiluvultaan samaa kokoluokkaa Mikkelin kanssa);

 • Omaa lähiö/”kylä”keskustaamme päivitetään aukion useamman miljoonan maksavalla täysremontilla. Paikalle tulee mm. uudet yleiösvessat, lapsille leikkipaikka, taidetta, parannattu valaistus, uusi nurmikkoalue jne – ja uusi tapas/viini-ravintola. Kiva! Kaikkia ei tietysti aina voi miellyttää; etenkin paikallisen, aukion laidalla sijaitsevan, kirjakaupan omistaja on käynyt aktiivista kampanjaa koko hommaa vastustaessaan. En ihan ymmärrä miksi – voisi kuvitella että alueen viihtyvyyden parantaminen palvelee myös nykyisiä yrittäjiä.

 • Lähiömme pääuimahalli menee myös yli $15 miljoonaa maksavaan täysremonttiin. Paikka on toki 30v vanha, mutta täysin käyttökelpoinen. Reilun 5min matkan päähän ko. hallista kuitenkin avattiin muutama vuosi sitten iso moderni vesiliikuntakeskus jonka myötä paikan kävijämäärät kääntyivät laskuun. Sen sijaan että tilannetta jäätäisiin voivottelemaan kunnan taholta, menee koko paikka uusintaan. Kunnan analyysi asiasta on mielenkiintoista luettavaa; ”We were faced with a range of competitive challenges and we knew we needed to do something to ensure the viability of the pool. Market research and consultation findings indicated that the upgrade and extension of the facility is required to meet current and future community expectation. Industry and current usage trends indicate the need to provide the following improvements:
  – Leisure water, play and fun water features for families
  – Dedicated program pool for aquatic education
  – Family/disabled change rooms
  – Dedicated warm water pool
  – Additional car parking

  Tätä kaikkea on siis seuraavan kolme vuotta rakenteilla.

 • Pari miljoonaa dollaria käytetään yhden ison puistoalueen fasiliteettien uusimiseen. Pääsääntöisesti täällä ovat puistot ja leikkipuistot sekä hienoja että hyvässä kunnossa; kuten olen aiemminkin maininnut, käytännössä kaikissa isommissa puistoissa on mm. siistit (ja ehjät!) ilmaiset grillit kaikkien käyttöön. Myös ilmaisia julkisia vessoja on paljon Suomea enemmän ja ne ovat siistimmässä kunnossa.

 • Vajaa miljoona parin kinderin (vähän niinkuin eskari, 3- ja 4-vuotiaille) remppaan.

 • Pari miljoonaa kävely- ja pyöräteiden laajennuksiin ja levennyksiin; on ollut mukava havaita että kunnan pidemmän tähtäimen suunnittelustragiassakin korostetaan juuri jalan- ja pyörällä liikkumisen helppoutta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: