Kirjoittanut sim | lokakuu 1, 2015

Palveluita kotiinkannettuna

Melbournen seudulta – ja oletettavasti muistakin suurista kaupungeista Australiassa – löytyy yllättävän hyvä kirjo erilaisia palveluita joita voi tilata kotiin. Normaalien kotiin tulevien palveluiden (siivouspalvelut, kukat, ravintolaruoat, korjauspalvelut, kauppojen kuten huonekaluliikkeiden kotiinkuljetuspalvelut yms) lisäksi on myös hiukan erikoisempia palveluita mitä ei äkkiseltään ajattelisi että kotiin saa tilattua. Alla muutama esimerkki:

 • Ruokaa ja juomaa toimittavista palveluista on ollut aiemminkin monta kertaa juttua; tarjolla on kotiinkannettuna melkein mitä vaan ruokatavaraa ja minkä tyyppistä vain; luomua, lähituotteita, kasvisruokaa, viinejä, kakkuja, jälkiruokia, kahvia, valmiita paketteja viikon ruokatarpeiksi ja vaikka mitä – jopa smoothie- ja keittoaineksiin erikoistunut paikka löytyy. Molemmilla duopolin osapuolilla (Colesilla ja Wooliesilla) on myös kotiinkuljetuspalvelut.

 • Autopalveluita. Telttailuvarustus on kasvanut sen verran suureksi että se ei normaaliin perhautoon enää mahdu, joten oli aika hankkia vetokoukku peräkärrylle. Kätevästi vetokoukun asennus onnistui kotona Melbourne Towbars:n mobiiliasennuksen toimesta. Myös uudet autonrenkaat ja niiden asennus hoituisivat tarvittaessa kotona ollessa.

 • Veitsenteroitus – jos veitsiään tai muita teräjuttuja ei jaksa tai osaa itse teroittaa, on siihenkin olemassa kotonateroituspalvelu.

 • Hieronta – ihan normaali hieronta siis. Jos ei jaksa lähteä hierottavaksi muualle, voi hierojan kutsua kotiin esim. Ripple Massage:sta.

 • Kokki – jos ei pelkkä ruoan kotiinkuljetus oikein riitä, voi kotiin tilata myös ammattitaitoisen kokin aterioita valmistamaan.

 • Polttopuita voi myös tilata kotiin jos ei jaksa lähteä puita muualta roudaamaan itse.

 • Party-tarvikkeet. Jos pitää julhat tai kutsut, saa kotiin toimitettuna ilmapalloja tai muita party-tarvikkeita.

 • Joulukuusiakin saa kotiin toimitettuna – kuuset tuntuvat olevan täällä aika yleisiä. Kaikki kuitenkin tulevat plantaaseilta, joten metsään ei voi täällä kirveen kanssa mennä kuusta hakemaan (ellei satu olemaan oma kuusimetsä).

 • Pyykkäyspalvelu joka noutaa pyykit kotoa, pyykkää ja tuo puhtaat takaisin voi tuntua vähän oudolta, mutta on hyvin kätevä esim AirBnb-hosteille (joita on täällä tuhansia). Vauvaperheille taas soveltuu kestovaippojen pyykkäys- ja toimituspalvelu.

 • Lääkärin voi tarvittaessa kutsua myös kotiin. Monien lääkärikeskusten lääkärit tekevät myös kotikäyntejä, joka voi olla hyvinkin kätevä juttu.

 • Varastointipalvelu – Suomessa vielä kohtalaisen harvinaiset ”self storage”-paikat ovat täällä yleisiä. Kysymyksessähän ovat isot hallit josta voi vuokrata haluamansa kokoisen varastotilan tavaralle mikä ei esim. kotiin mahdu. Näitäkin on kätevästi kotiin toimitettuna eli niin että iso boxi (vähän kuin pieni kontti) tuodaan kotiin jossa sen voi pakata rauhassa, ja viedään sitten varastoitavaksi.

 • Kasveja – jos puutarha kaipaa jotain uutta, voi kasvit tilata kotiin toimitettuna.

 • Kotikirjasto – Melbournen kaupungin kirjastolla on kiva palvelu joka tuo kirjoja kotiin asiakkaille jotka eivät jostain syystä kirjastoon pääse itse tulemaan.

 • Kaasupulloja. Useimmat BBQ:t täällä ovat kaasukäyttöisiä; tyypillisesti pullot vaihdetaan huoltoasemilla (käytännössä joka ikisellä huoltoasemalla on kaasupullonvaihtopiste), mutta tarvittaessa nämä pienetkin kaasupullot saa kotiin toimitettuna.

Varmasti listasta puuttuu kaikenlaisia palveluita, mutta nuo ovat tähän mennessä tulleet vastaan.

Grand Final Friday

Siinä missä Suomessa puuhataan arkipyhiä palkattomiksi vapaiksi, täällä tulee lisää palkallisia vapaapäiviä. Victorian osavaltion edelliset vaalit voittanut Labor Party piti yhden typerän vaalilupauksensa – tehdä AFL:n eli australialaisen jalkapallon finaaliottelua edeltävän päivän vapaapäiväksi.

Miksi typerän? On tietysti kiva että on extravapaapäivä, mutta onhan se nyt tyhmää että jonkun jalkapallo-ottelun takia (joka ei edes ole sinä päivänä!) pitää olla yleinen vapaapäivä. Ilmeisesti AFL-fanit – AFL toki on täällä Victoriassa about osavaltion virallinen uskonto – olivat kateellisia kun hevoskilpailujen takia Melbourne Cup Day marraskuussa on jo vapaapäivä. Näin nyt siis kuitenkin on eli huominen on yleinen vapaapäivä. Onpahan tilanne tasoitettu. Seuraavaksi jäädään odottelemaan että kriketti- tai rugbyfanit saavat päähänsä keksiä omia vapaapäivävaatimuksia…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: