Kirjoittanut sim | marraskuu 4, 2015

Grampians National Park, kuvia

Noin kolmen tunnin päässä Melbournesta sijaitsevassa Grampiansin kansallispuistossa on tullut käytyä jo monta kertaa ja jotain juttua olen siitä aiemminkin kirjoittanut. Tällä kertaa vietimme siellä pitkän viikonlopun mökkikylässä muutaman kaveriperheen kanssa. Sää oli vaihteeksi mitä mahtavin, +20 – +30C ja aurinkoista koko reissu.

Suuri osa pohjois-Grampiansia paloi vuonna 2014 myrskyn sytyttämissä tulipaloissa jotka polttivat yli 55,000 hehtaaria metsää. Palaneet alueet näyttävät tietysti aika erilaiselta kuin ennen paloa, mutta parin viime visiitin aikana on ollut mielenkiintoista seurata miten luonto tulipalosta toipuu – täällähän se kun pääsääntöisesti siitä toipuu. 

Palanut maasto nyt (tämän postauksen kaikki kuvat saa btw isommiksi klikkaamalla):

IMG_1366

Palossa eukalyptuspuista kuolevat pienet oksat ja tietysti lehdet, mutta uutta oksaa ja lehteä puut alkavat työntää aika nopeasti vähän joka puolelta. Ilmiön nimi on epicormic growth, siitä voi halutessaan lukea lisää täältä.

falls2

falls3

Eräänä aamuna saatiin kaverin kanssa päähänpisto kiivetä vuorelle katsomaan auringonnousu. Ylös ennen viittä ja taskulampun valossa vuorelle kiipeäminen voi olla hiukan hullua, mutta se palkittiin loistavalla auringonnousulla josta kolme seuraavaa kuvaa:

sunrise2

sunrise4

sunrise5

Ei niin että auringonlaskuissakaan olisi ollut moittimista:

sunset1

Panoraama eräältä näköalapaikalta:

view2

Eräällä kävelyllä bongattiin myös goanna eli varaani, tässä tapauksessa Lace Monitor eli kirjovaraani jotka kasvavat jopa parimetrisiksi:

goanna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: