Kirjoittanut sim | marraskuu 9, 2015

Harvoin kysyttyjä kysymyksiä

Blogin statistiikkaa on välillä hauska seurata. Kun Suurlähetystöltäkin kysellään välillä outoja niin Googlelta sitä vasta outoja kyselläänkin – ja joillain niistä hakutermeistä päädytään tänne blogiin, enemmän tai vähemmän relevantisti.

Tässä muutamia esimerkiksi. Koska se olisi epäreilua jos näihin kysymyksiin ei löydy vastausta, vastaillaan niihin samalla 🙂

Onko Australiassa pimeä?

  Öisin, kyllä.

  Noin vakavasti ottaen valoisuus on Australian parhaita piirteitä. Vaikka täälläkin on pilviä ja sateitakin, ei koskaan ole sellaista viikkotolkkuja kestävää harmaata pilviverhoa – ja jopa täällä etelässä aurinko paistaa talvellakin mukavasti. Koska Melbourne on kuitenkin leveyspiirillä ~37 (vs. Helsingin 60) tarkoittaa se valon jakautumista tasaisemmin ympäri vuoden. Käytännössä tämä näkyy mm. siten että yöt ovat kesälläkin pimeitä.

Laktoositon maito Australia kahvila

  Löytyy erittäin harvoin, mutta joissakin kahviloissa laktoositonkin vaihtoehto on tarjolla. Kaupoista laktoositonta maitoa saa ihan yleisesti. Laktoositonta jugurttiakin löytyy, mutta laktoosittomien tuotteiden valikoima muuten ei ole läheskään Suomen tasolla.

  On muuten mielenkiintoista että Suomessa on harvinaisen paljon valkoihoisten laktoosi-intolerantikkoja, jopa 18% väestöstä. Täällä vastaava luku valkoihoisten keskuudessa on noin 5%, mutta muualta tulleilla laktoosi-”intoleranssi” on se normaali tila.

Pystyykö muuttamaan Suomesta Australiaan

  Pystyy.

  Tosin ihan yksinkertaista se ei aina ole, eikä realistisesti ajatellen kaikille käytännössä mahdollista.

Onko Melbournessa lämmintä joulukuussa

  On. Se on täällä kesäkuukausi.

Millainen palvelu on Qantasilla

  Parempi kuin Finnairilla.

Mihin päin australiaan?

  Tekemään mitä?

Great Ocean Road suomeksi

  Great Ocean Road. Niin yllättävää kuin se onkin, ihan kaikilla maailman paikoilla ei ole suomenkielistä nimeä 😉

Melbournen isoin ostoskeskus

  Chadstone shopping centre. Itse asiassa se on samalla Australian ja eteläisen pallonpuoliskonkin suurin ostoskeskus. Muita karkeasti saman kokoluokan ostoshelvettejä ovat mm. Westfield Fountain Gate, Highpoint Shopping Centre, Westfield Doncaster, Westfield Southland ja Eastland Shopping Centre.

Paljonko peruskoulu maksaa australiassa?

  Riippuen viisumista, valitusta koulusta (valtion / yksityinen) yms, mitä tahansa väliltä ei mitään ja $40,000 vuodessa.

Australia paras puhelinliittymä

Australia takapajula

  Ei ole. Tai on. Se vähän riippuu missä, missä mielessä ja missä asiassa.

Mitä kasviksia on australiassa?

  Melkein mitä vaan.

Australia keskilämpötila

  Tämä on ihan yhtä järkevä kysymys kun jos kysyisi Euroopan tai Yhdysvaltojen keskilämpötilaa; sillä tiedolla ei tee yhtään mitään. Ilmasto maan sisällä vaihtelee niin paljon että riippuu missä ja milloin olet liikenteessä.

Koala eucalyptus kännissä

Australialaisten suhtautuminen suomalaisiin

  On yleensä perusvireenä ihan positiivista. Toisaalta, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Mitä on thick cream?

  Hyvä kysymys. Täällä nimittäin suurin osa ruokakaupoissa myytävästä kermasta on ns. ”thickened”; kyseessä on yleensä vispikerma jossa on vähintään 35% rasvaa, mutta joukossa on myös sakeuttaja-ainesosaa kuten gelatiinia. Normaaliin käyttöön sen olemassaolo ei juuri vaikuta, mutta jos haluaa ”pelkkää” kermaa niin sitä myydään aika loogisesti nimellä ”pure cream”.

Mikä paikka austraaliassa on turvallisin asua?

  Mikä vaan. Koko maa on keskiverrosti ajatellen hyvin turvallinen, vaikka tietysti asuinalueet eroavat toisistaan. Eri osavaltioiden poliisilaitosten sivuilta löytyy rikostilastoa alueittain jos sitä haluaa lähteä analysoimaan sen tarkemmin.

Paljonko tupakka maksaa australiassa?

  Älä tule tänne jos poltat 🙂 Tämän ällöttävän ja sekä yksilöille, ympäristölle että yhteiskunnalle haitallisen tavan soisi jäävän jo ihmiskunnan historiaan. Australiassa on merkittävästi vähemmän tupakoitsijoita kuin esim. Suomessa, joka ilokseni näkyy ja tuntuu katukuvassa. Mutta jos on pakko tietää niin röökiaski maksaa vähän päälle $20.

Melbourne Zoo eläintarha epäeettinen

  Ei ole. Miksi olisi? Ei ainakaan sen epäeettisempi kuin eläintarhat muutenkaan; henk. koht. uskon että niiden nettovaikutus on vastuullisesti johdettuna varsin positiivinen. Ainakin positiivisempi kuin tuon edellisen kohdan tavan.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: