Kirjoittanut sim | marraskuu 19, 2015

Viikon sekalaiset

Duopoli vs duopoli

    Aiemminkin on ollut puhetta että täällä elintarvikekaupassa on Suomen K/S:ää vastaava duopoli Coles ja Woolworths. Tämä tuli mieleen kun näin uutisen että Kesko ostaa Siwa-ketjun. Tuli myös eteen TalousSanomien artikkeli jonka mukaan K/S:n yhteenlaskettu markkinaosuus on tämän kaupan myötä peräti 86%.

    Tuli myös mieleen tarkistaa mikä on paikallinen tilanne – täälläkin 80%:n lukuja duopolin markkinaosuudeksi on nimittäin heitelty ilmaan, mutta ne ovat todennäköisesti liian suuria. Parhaan arvion mukaan Coles ja Woolworths:in markkinaosuus on täällä nimittäin ”vain” 55-60%. Tämä selittyy pitkälti sillä että tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja lihaa kauppaavia erikoisliikkeitä on paljon joka puolella ja ilmeisesti niissä myös asioidaan mukavasti. Vähän samoin kuin Suomessa Lidl, vastaava saksalaisketju Aldi on täälläkin kasvattanut viime vuosina markkinaosuuttaan. Lidl:inkin tulosta markkinoille huhutaan, joten toivon mukaan duopolin ote pikkuhiljaa saadaan murenemaan.

Pakolaistarina

    Pakolaiset ovat viime kuukausina olleet kuuma aihe, etenkin Euroopassa. Monivuotisen projektini ”käy yhdessä uudessa lounaspaikassa joka viikko” siivellä eksyin eilen vietnamilaiseen ravintolaan nimeltä Ba’get. Paitsi että ruoka oli hyvää ja edullista, kiinnittyi huomio oheiseen paikan omistajan tarinaan – kuva suurenee klikaamalla:

    bagetau

    Tätäkään hyvää ravintolaa ei olisi ilman että omistaja olisi päässyt pakolaisena tänne.

Ylös, ulos ja kävelypalaverille

Istuminen tunnetusti tappaa ja kävely sen sijaan on hyvästä. Niinpä aina kun halukkaita osanottajia löytyy (ja onneksi aika usein löytyy), voi palaverin pitää kävelypalaverina sen sijaan että jököttäisi jossain neukkarissa. Melbournen ydinkeskustan laidoilla on onneksi tähän tarkoitukseen useampikin hyvä paikka; tässä meidän toimiston vierestä löytyvät mm. Carlton Gardens, Treasury Gardens ja Parliament Gardens joista allaolevat kuvat:

carlton

melb

parliamentgardens

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: