Kirjoittanut sim | huhtikuu 15, 2016

Vaelteleva sekalaispostaus

Kokoelma lyhyempiä pointteja tällä kertaa.

Maailman paras kirjakauppa Melbournessa

Melbournea pidetään yleisesti Australian kulttuuripääkaupunkina. Tähän liittyen eräs asia mistä suuresti nautin on Melbournen loistava kirjakauppatarjonta – kaupungista ja lähiöistäkin löytyy monta laadukasta ja sympaattista kirjakauppaa. Äskettäin Melbournen kirjakauppavalikoima sai vielä yhden sulan lisää hattuunsa, kun tunnettu London Book Fair valitsi Readingsin Carltonin pisteen maailman parhaaksi kirjakaupaksi – tai virallisesti siis nimettiin International Bookstore of the Year:iksi.

Jos kirjat yhtään kiinnostavat, tuohon Carltonin Readingsiin kannattaa käydä tutustumassa. Sikäli kun tykkää kirjoista ja ruoanlaitosta, haastan käymään Books for Cooks-kaupassa ilman että ostaa mitään. Keskustan Dymocks on kohtalaisen iso hyvä kirjakauppa, kun taas Embiggen Books on malliesimerkki symppiksestä pienemmästä kaupasta. Lisää hyviä kirjakauppoja voi bongata vaikka Broadsheetin listasta.

Wander Victoria

Reilu kuukausi sitten Melbourne / Victoria lanseerasi uuden turismikampanjan teemalla Wander Victoria. Mielestäni aika hyvin onnistunut tapaus – kuten kaupunki ja osavaltio muutenkin, ei lainkaan päällekäyvä ”in-your-face” kuten monissa muissa paikoissa, vaan rauhallinen, leikkisä ja aavistuksen intellektuellikin, olemiseen keskittyvä pätkä:

Kampanjan sivuilta löytää myös kätevän listan paikoista missä tuo on kuvattu sikäli kun haluaa lähteä niitä itse metsästämään. Kohteiksi on valittu enimmäkseen vähän vähemmän tunnettuja paikkoja ja itsellekin tuli sieltä pari lisää käymislistaan. Sivuilla on lisäksi valikoima lyhyempiä spotteja, hauskoja nekin. Victoria on siitä kiitollinen osavaltio matkailuun että Australian mittakaavassa kaikki on lähellä – ja silti tarjolla on kaikkea rannoista vuoristoon, aavikkoon ja metsiin.

Voi tosin hyvin olla että ko. mainoskampanja kolahtaa vain koska satun itsekin pitämään luonnossa vaeltelusta yms. Koululomalla tuli vierailulla olevien sukulaisten kanssa kierrettyä taas tunnettujakin maisemia katsomassa; alla vaihteeksi muutama kuva Great Ocean Roadin varrelta.

Tämä oli aika vaikuttavan näköinen; kyseessä lieni jokin osittain organisoitu-osittain spontaani taidetempaus – yhdellä rannalla oli kasattu kiviä silmänkantamattomiin tällaisiksi pylväiksi, ja paikalle eksyneet jatkoivat rakentamista:

apr1

Otwayn sademetsää (jossa onneksi ei satanut):

apr2

Mahtaviin kuuden metrin aaltoihin ei tehnyt näin amatöörin mieli surffaamaan, mutta hienoa katseltavaa ne olivat:

apr3

Täydellinen syyssää

On varmaan kerta tai viisi tullut aiemminkin mainittua että syksy on monien mielestä Melbournen paras vuodenaika. Tämänhetkinen vallitseva säätila alleviivaa miksi – vaikka nämä lämpötilat ovatkin keskimääräistä korkeampia, on syksyisin normaalistikin kohtalaisen tasaisesti hyvä, ~+20C:n tienoilla pyörivä sää. Mutta tämän paremmaksi eivät syysilmat tule, nyt kun kuitenkin eletään efektiivisesti pohjoisen pallonpuoliskon lokakuun puoliväliä:

melbweatherautumn

Meta

Pari metapointtia. Ensinnäkin avasin blogille Facebook-sivun, joka löytyy loogisesti osoitteesta https://www.facebook.com/australiaan/. Ai miksi? 33% mielijohteesta, 33% tuon osoitteen varaamiseksi, 33% vaihtoehtoiseksi seurantatavaksi (RSS-feedit kun eivät tuppaa nykyään olemaan ns. suuren yleisön käytössä) ja attribuoidaan nyt se jäljelle jäänyt prosentti tietoiselle strategialle yhteisön rakentamisesta, vaikka se voi kyllä olla vähän liioittelua 🙂 Joka tapauksessa, nähtäväksi jää millaiseksi tuo kanava muodostuu – joka tapauksessa, seuraaminen ja keskustelu onnistuu nyt myös tuota kanavaa käyttäen.

Toisekseen, ottaisin mielelläni vastaan ehdotuksia mitkä aihepiirit lukijoita kiinnostavat. Lupaanko kirjoittaa toivotuista aiheista? No en, mutta lupaan yrittää 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: