Kirjoittanut sim | marraskuu 30, 2016

Off-topic: blogihaaste + vähän Twitteristä

En yleensä osallistu minkään maailman haasteisiin, meemeihin tai muuhun vastaavaan – mutta kun Anu Life in English-blogista meni sellaisen tännepäin heittämään niin pitää tehdä poikkeus sääntöön. Vähän pitää venyttää taas sääntöjä koska maassa maan tavalla.. 🙂

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen

Logoineen? Hah. Seuraava…

2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen

Olen blogannut säännöllisesti vuodesta 1995 eli yli 20v. Aloitin aikana jolloin blogeja ei edes kutsuttu blogeiksi vaan lähinnä ”online diary”:ksi tai vaan kotisivuiksi. Blogeja ja muita kirjoituspaikkoja minulla on ollut – ja on – useampia ja osoite on vähän vaihdellut, mutta vieläkin yhden blogin arkistot ulottuvat yli 10 vuoden päähän. Ensimmäisen ”oman alan” työpaikankin sain kotisivuni ansiosta, joten hommasta on ollut ihan konkreettistakin hyötyä – vaikka kaiken maailman sponsoroinneista olen pysynyt visusti erossa.

Sivuhuomiona: kaiken maailman sen ja sen kanssa ”yhteistyössä” tehdyt postaukset jotka ylläri ylläri kehuvat ko. tuotetta / palvelua / firmaa aika estotta nostavat sen verran karvat pystyyn että moiset blogit poistuvat saman tien lukulistalta. Ja ko. brändin arvostus laskee, yleensä entisestään. Pitäkää tunkkinne eli ”sponsored post”:inne.

Hups, siis, takaisin asiaan. Tämän Australiaan-blogin aloitin jo yli kahdeksan vuotta sitten. Tarkoituksena oli ensin dokumentoida vaan muuttoprosessi kaikkine kiemuroineen, sekä itselle muistoksi että muille potentiaalisesti hyödyksi. Kun sitten oli muutettu, oli luontevaa jatkaa Suomi-Australia-vertailulinjalla tuoreiden havaintojen kera. Sitten kun vertailukompetenssi alkoi hiipua, oli siitä luontevaa muuttaa vähän luonnetta yleisinformatiiviseksi blogiksi elämästä täältä ylipäätään.

En suoraan sanottuna olisi uskonut että jatkan tätä näinkin kauan, mutta toistaiseksi ainoana kirjallisena suomenkielisenä kanavanani tällä lienee joku funktio kielen ylläpitämisenkin osalta, joten en näe lopunkaan olevan akuutisti näkyvissä.

3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

Olen ihan väärä tyyppi antamaan ohjeita aloitteleville bloggaajille, ainakin siitä päätellen että rikon suurimpaa osaa ”säännöistä” säännöllisesti. Joten otettakoon neuvoksi tämä; älkää noudattako orjallisesti mitään ”sääntöjä” tai ”tee näin”-listoja jos se ei tunnu ns. sun jutulta.

Tai no, yhden vinkin annan. Jos tuntuu siltä että bloggausideat ovat lopussa, tässä on yksi hyvä lista stimuloimaan uusia ideoita.

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi

Sepä nyt tuli tuolla ylempänä jo, mutta: Anun Life in English-blogi enimmäkseen Perthistä.

5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Laistan jälleen spekseistä, koska kymmentä blogia en jaksa tähän poimia. Vedän sen sijaan kotiin päin ja mainitsen vaan kaksi tällä hetkellä Melbournessa kotiaan pitävää bloggaajaa: Annan Muuttolintu ja Sandran The Present is Perfect

On-topic: seurattavia Twitter-tilejä

Ei kestä tehdä postausta vaan tuosta ylläolevasta, joten otetaan tähän bonuksena vaikka se äsken peräänkuulutettu kymmenen lista – joskin muodossa kymmenen hauskaa / informatiivista australialaista Twitter-tiliä joita kannattaa (IMO, YMMV) seurata:

Mainokset

Responses

 1. Kiitsat! 🙂 Joutuu ehkä lähtemään mukaan tähänkin. Huh, tiesin kyllä että oot blogannut kauan mutta en tiennyt että ihan noin kauan, peukku sille!

 2. Miten joku on voinut pitää blogia jo silloin, kun mä opettelin lukemaan ja kirjoittamaan?!!! Pioneer or something??? Kiitti haasteesta!

  • Argh, onneksi tässä ei tunnu yhtään vanhalta tai mitään.. 😛

 3. Moi!
  Ja kiitoksia asiallisesta ja informatiivisesta blogista. Olisiko noita sun aikaisempia kotisivuja luettavissa jossain? Erityisesti olisin kiinnostunut jonkinlaisesta Yhdysvaltoihin liittyvasta muuttoreportaasista. Milloin ja minkalaisessa elamantilanteessa muutit Pohjois-Amerikkaan? Missa osavaltiossa asuit? Minkalainen paperisota ja kustannukset tasta aiheutuivat? Sponsoroiko tyonantaja? Kuinka kauan viihdyit, vai viihdyitko?

  • Kiitos kommentista! Yhdysvaltojen elämän aikaisia sivuja ei ole valitettavasti missään julkisesti saatavilla, enkä kyllä silloin mitään varsinaista muuttoreportaasia kirjoittanutkaan.

   Pohjois-Amerikkaan olen muuttanut itse asiassa kolme kertaa… ensin lapsena vanhempien työn mukana, sitten vaihto-oppilaana ja viimeisen kerran työpaikan lähettämänä. Itse en ole joutunut sen kummemmin niistä siis paperisotaa tekemään, työnantaja hoiti. Muutama vuosi asuttiin ja etenkin Bostonin seudulla viihdyin tosi hyvin – lyhyt keikka sisämaahempaan sen sijaan ei ollut ollenkaan niin viihdyttävä kokeums..


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: