Kirjoittanut sim | joulukuu 12, 2016

Valoja pimeyteen – ehkä pari liikaakin..

Jouluvaloja siis. Kesän pimeyteen – Melbournessa päin kun näin kesälläkin tulee pimeä iltayhdeksän maissa. Nämä Suomessa yleiset ja talvivaloiksikin kutsutut valoviritelmät ovat täällä selvästi harvinaisempia ja hillitympiä kuin monin paikoin esim. Yhdysvalloissa, mutta tietyiltä alueilta valoja löytyy. Siinä missä esimerkiksi meidän kadullamme vain parilla talolla on pari pientä LED-rivistöä tai muuta pientä koristelua, jotkut talot, kadut tai erityisesti naapurustot tekevät asiasta oikein tapahtuman.

Homma toimii näin; naapurit koristelevat/kilpakoristelevat talonsa ja pihansa ja pitävät valorakennelmiaan esillä yleensä noin joulukuun. Ihastelemaan tulevilta kerätään monesti vapaaehtoisia lahjoituksia (”gold coin donation” = yhden tai kahden dollarin kolikko) milloin mihinkin hyväntekeväisyyteen; lastensairaala on yksi suosituista kohteista.

Valo-alueiden ja -talojen etsimiseen oma sivustokin, http://christmaslightsearch.com.au/, josta löytyy hienompien kohteiden sijainnit ja kuvailut.

Osa tapauksista on ”vain” överiksi tuhansilla valoilla koristettuja taloja ja mauttomia ilmatäytteisiä otuksia. Joukossa on kuitenkin myös tekstiviestillä aktivoitavia ”lumi”esityksiä, mekanotronisia rakennelmia, radion kautta kuunneltavaan musiikkiin synkronoituja kymmenien tuhansien valojen valoesityksiä, lasershow:ta ja mitä nyt kuvitella saattaa. Suuremmissa installaatioissa on oikein parkitus järjestetty esim. läheisen koulun pihalle ettei katu tukkeudu autoista.

Ei ole mun juttuni, mutta ilmiönä tietysti mielenkiintoinen. Voin vain kuvitella millainen naapuripainostus tulisi jos yrittäisi näillä show-kaduilla asuvana jättäytyä leikistä pois..

Alla muutama esimerkki:

lights1

lights2

lights4

lights5

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: